Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zizou egzekutor

VIDEO Sjećate li se ovog remek-djela? Jedna od najboljih asistencija koje smo ikad vidjeli

Strašna je bila momčad Real Madrida u sezoni 2005./2006.

Zinedine Zidane i Guti (Foto: Afp)

Na današnji dan "punoljetna" je postala jedna od najboljih asistencija koje smo ikad vidjeli.

Tog 15. siječnja 2006. Real Madrid je gostovao kod Deportiva u La Coruni i pobijedio s 2:0, a potez utakmice izveo je Guti.

Bivši španjolski reprezentativac dobio je loptu poslije jednog kornera, nalazio se na 20-ak metara od gola i kad su svi očekivali da će je ili proslijediti na drugu stranu ili možda šutirati, on je briljantno pronašao Zinedinea Zidanea samog ispred domaćeg vratara. Zizou je to rutinski pretvorio u pogodak, a Gutijeva asistencija ostala je upamćena kao pravo malo remek-djelo.

Los Galacticosi bez trofeja u toj sezoni

Inače, Real Madrid u toj sezoni 2005./2006. imao je momčad punu velikih imena. Dres Kraljevskog kluba u toj su sezoni, osim spomenutih Zidanea i Gutija, nosili i Iker Casillas, Roberto Carlos, Raul, Ronaldo, David Beckham te mnogi drugi, ali nisu osvojili nijedan trofej.

U La Ligi su završili drugi, iza one slavne momčadi Barcelone koja je te sezone predvođena Ronaldinhom osvojila i Ligu prvaka. Real je u Ligi prvaka ispao već u osmini finala od kasnijeg finalista Arsenala, dok je u Kupu kralja stigao do polufinala, gdje je ispao poslije jednog od najtežih poraza u povijesti kluba (Zaragoza ih je demolirala sa 6:1).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider