Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Pogledajte svih šest

VIDEO Golijada na Rujevici: Rijeka svladala Šibenik i približila se Hajduku uoči Jadranskog derbija

Rijeka je pobijedila Šibenik sa 4:2 u 24. kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

U 24. kolu Prve HNL Rijeka je pobijedila Šibenik sa 4:2 i upisala svoj 14. ovosezonski prvenstveni trijumf.

Vodila je domaća momčad 4:0 nakon dva pogotka Harisa Vučkića te po jedan Selahija i Murića, dok je u završnom dijelu susreta gost iz Šibenika uspio ublažiti poraz, a za to su zaslužni bili strijelci Ćurić i Attys.

Kao i uvijek kada Šibenik gostuje na Rujevici tako je i ova nedjeljna utakmica prštala od prilika na obje strane iako je, primjerice, Rijeka morala igrati bez svog najboljeg strijelca Josipa Drmića koji je preskočio ovaj susret zbog žutih kartona.

Nakon nekoliko izglednih prilika u 16. minuti je domaćin poveo. S 25 metara je žestoko potegnuo Lindon Selahi, a nepomični gostujući vratar, kao i šibenska obrana, pratili su let lopte u mrežu. Ni taj primljeni pogodak nije previše uzdrmao Šibenčane koji su nastavili igrati otvoreno, a u 22. minuti su i izjednačili.

Selahi zabio za 1:0

Strijelac je bio Bačelić-Grgić, ali je uslijedila dugotrajna provjera pogotka od strane VAR-a te je odlučeno kako je pogodak ipak postignut iz zaleđa.

U istom ritmu se nastavilo. Malo su napadali jedni, malo drugi, s tim da je Rijeka ipak bila opasnija u svojim napadačkim izletima, a vodstvo je povećala u 34. minuti. Lijepo ubačenu loptu Vukčevića glavom je dočekao Vučkić i pospremio u mrežu za 2:0.

Vučkić pogodio za 2:0

U nastavku je, barem na samom početku, Rijeka smirila ritam utakmice, ali je potom nova dva gola zabila unutar samo pet minuta. Murić je u 62. povećao na 3:0, dok je Haris Vučkić u 66. minuti zabio svoj drugi pogodak na utakmici i povećao na 4:0.

Murićev gol za 3:0

Drugi pogodak Vučkića

Otvorena i hrabra igra Šibenčana kroz cijelu utakmicu nagrađena je s dva gola do kraja. Prvo Ćurić u 70., a potom i Attys u 84. minuti barem su donekle ublažili poraz svoje momčadi.

Inače, podsjetimo kako je u prošlom kolu Šibenik na domaćem terenu teško poražen od Hrvatskog dragovoljca s 0:5 nakon čega je smijenjen trener Ferdo Milin. Privremeni šibenski trener je, pak, Marko Kartelo koji je vodio momčad na Rujevici.

Rijeka je ostala četvrta, ali je i došla na bod minusa od trećeg Hajduka. Šibenik je, pak, ostao osmi i ima bod više od pretposljednje Istre 1961.

Ćurić smanjio

Attys postavio konačan rezultat

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider