Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO SE RIJETKO VIĐA

VIDEO Pogledajte remek djelo Mađara vrijedno pobjede u Njemačkoj i meč lopte za Final four

Nakon ždrijeba unaprijed otpisani Mađari jednu utakmicu prije kraja su na korak do Final foura Lige nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad se nogometna reprezentacija Mađarske našla u skupini UEFA Lige nacija zajedno s europskim prvakom Italijom, viceprvakom Engleskom te velikanima Njemačkom, mnogi su ih unaprijed otpisali, smatrajući da će ova reprezentacija samo jednu sezonu plesati u elitnoj grupi te kako će im svaki bod biti premija.

Nakon pet odigranih susreta, odnosno samo jedan prije kraja, Mađari se nalaze na vrhu te skupine, s dva boda više od Italije, koju će u ponedjeljak ugostiti. Ukratko, Mađari ne smiju izgubiti od prvaka Europe i osvojit će "skupinu smrti" ovosezonske Lige nacija. Tko bi to očekivao?

Korak do najvećeg iznenađenje ovog natjecanja do sada

Vjerojatno nitko, čak niti nakon što su držali prvo mjesto nakon četiri kola, budući da im je slijedilo gostovanje u Njemačkoj, koja bi pobjedom od njih preuzela prvo mjesto i dovela se na korak do završnice. No, što se dogodilo? Mađari su u Leipzigu slavili rezultatom 0:1 i doveli se u gore spomenutu priliku.

Pogodak kojim su do toga došli pravo je remek djelo, a njegov autor je Adam Szalai. Nekadašnji napadač Real Madrida, danas je 34-godišnji napadač Basela, a pogodak Nijemcima mu je 26. u 85 nastupa za Mađarsku.

Postigao ga je nakon kornera koji je na stadionu svog kluba izveo Dominik Szoboszlai, mađarski najbolji igrač. Szalai je dotrčao na prvu vratnicu, a onda petom poslao loptu u dalji kut gola ukipljenog Ter Stegena.

Pred susret protiv Italije sigurno Mađari više neće biti otpisani, a kako izgleda pogodak kojim su izboriti veliku priliku, možete pogledati OVDJE.

Standings provided by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider