Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GUBI SE NADA

VIDEO Pele se oprašta od prijatelja, pojavila se snimka mjesta na kojem će navodno biti sahranjen

Vjerojatno najveći nogometaš svih vremena prema svemu sudeći odbrojava posljednje dane života.

Brazilci pružaju podršku Peleu (Foto: Afp)

Početkom ovog mjeseca pojavile su se vijesti kako je legendarni 82-godišnji Pele završio na palijativnoj skrbi bolnice u Sao Paolu, odnosno na odjelu za olakšavanje posljednjeg razdoblja života.

Njegov karcinom već je neko vrijeme u terminalnoj fazi, a terapija je na Pelea prestala djelovati te je jasno kako je vrijeme života po mnogima najvećeg nogometaša svih vremena na izmaku.

Obitelj više ne skriva ozbiljnost stanja

To više ne sakriva niti njegova obitelj, koja se okupila u bolnici da zajedno s njim dočekaju posljednji Božić, da provedu preostalo dragocjeno vrijeme zajedno te svom suprugu, ocu i djedu olakšaju odlazak.

No, Pele se isto tako oprašta i od svojih prijatelja, a snimka koja dolazi govori kako mu u tome pomaže obitelj. Naime, na snimci koju možete vidjeti ispod odlomka možemo vidjeti Pelea kako iz kreveta snima svoju poruku za iste.

Njegova obitelj poručuje kako je svjestan da mu dolazi kraj, no da je zahvalan na svemu što mu je život pružio, odnosno kako je proživio svoj san.

Bit će sahranjen unutar stadiona Santosa?

Iz Brazila isto tako dolaze snimke koje bi mogle prikazivati njegovo posljednje počivalište, barem tako kažu oni koji su snimke objavili.

Radi se o prostoriji unutar stadiona Santosa, kluba u kojem je Pele proveo većinu svoje karijere, no isto tako nije službeno potvrđeno kako je to točna informacija. Santos će svakako imati prostoriju posvećenu svom najvećem nogometašu, svojevrsni muzej, no za sada se ne zna hoće li u istu uistinu biti položeno i njegovo tijelo.

Pele je tijekom karijere osvojio tri naslova svjetskog prvaka s Brazilom, a mnogi danas poznati nogometni potezi se upravo pripisuju njemu kao autoru.

Osim toga, postigao je (prema neslužbenim izvorima) preko tisuću pogodaka, a također je bio i sjajan asistent. Nažalost, svoj talent nikad nije prezentirao u nekom od europskih nogometnih klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider