Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BITKA NA RUJEVICI

VIDEO Ovog tjedna novi jadranski derbi, treneri najavili vrlo bitan susret

U nedjelju ćemo pratiti novi derbi između Rijeke i Hajduka.

Reprezentativna stanka je završena, a nastavak sezone Hajduk vodi na Rujevicu, na kojoj ga čeka domaćin koji je predzadnji na ljestvici. Ova su se dva kluba susrela i prije samo dva tjedna na Poljudu kada je Hajduk bez problema slavio.

"Hajduk ima veliku moć, međutim za ostvarit tri boda moraš dobro odigrat ili u drugom kontekstu da imaš malo više sreće, kao što smo jednom imali na Rujevici", rekao je Karoglan, vjerojatno se referirajući na prošlosezonsku dramatičnu pobjedu.

Zdravstveni problemi u oba tabora

Otkrio je trener Hajduka i da ima zdravstvenih problema u momčadi. Protiv Rijeke neće moći računati na Sahitija koji ima tri žuta kartona, a nema ni ozlijeđenih Nikole Kalinića, Lukasa Grgića i Stefana Simića. Posljednja dva tjedna nije se moglo trenirati na Poljudu, pa se treniralo i igralo u Baškoj vodi, Opuzenu ili Mravincima.

"Uvijek je teško na Rujevici, iako smo tamo imali dosta uspjeha u zadnje vrijeme. Oni su imali dva tjedna u kojima su radili kompletni, nisu imali izostanaka reprezentativaca, ali mi smo Hajduk i mi smo puno bolja momčad, ali da će biti teško gore , sigurno da hoće", ne upisuje unaprijed bodove trener Hajduka.

Na Rujevici ih čeka ove sezone neprepoznatijiva Rijeka, koja je u deset kola upisala smo jednu pobjedu i to sredinom srpnja protiv Šibenika.

Rijeka ulazi bez straha

"Svaka momčad ima svoj plan i način igre. Mi, imamo našu strategiju,imamo našu ideju igre i idemo tim putem", kratka je prva najava Sersea Cosmija koji traži prve bodove na kluši Rijeke.

Ni zdravstveni karton Rijeka nije najbolji. Probleme imaju Liber i Simčić, Vukčić je dobio udarac u mišić, a sličan problem ima i Djuričin. Vukčević i Selahi pak imaju žute kartone.

"Hajduk je momčad koja je građena za vrh ljestvice i ima kvalitetu. Ne bojimo se, nego smo jednostavno oprezni. Priznati kvalitetu protivniku je i naša kvaliteta", 

Prvu priliku za povratak među žive Rijeka će imati u nedjelju od 15 sati na svojoj Rujevici.

Dnevnik Nove TV od nedjelje 2. listopada gledajte svakog dana od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider