Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Riskirali su život

VIDEO Nogometaši, među kojima i jedan Hrvat, spriječili tragediju nakon lančanog sudara

Josip Čalušić i četiri nogometaša TSC-a spriječila su još veću prometnu nesreću u Srbiji.

Nesreća u Srbiji (Foto: Twitter/Mozzartsport/Screenshot)

Vremenske neprilike pogodile su sjever Srbije i izazvale kaos na cestama. U blizini Subotice dogodio se lančani sudar u kojem je sudjelovalo čak 12 vozila, a još veće razmjere štete spriječili su nogometaši TSC-a iz Bačke Topole.

Pri povratku s treninga petoricu nogometaša tamošnjeg prvoligaša, među kojima je bio i Hrvat Josip Čalušić, zatekao je užasan prizor na cestama. Zbog pješčane oluje dogodio se lančani sudar, a oni su, srećom, pravovremeno smanjili brzinu i izbjegli sudar.

Pokušali su se probiti na drugu stranu ceste, gdje je vidljivost ipak bila bolja, ali tada je kamion naletio na automobil koji je bio nasred ceste. Vidjeli su da je vrag odnio šalu i odlučili odmah reagirati.

Turska - Hrvatska Nakon SP-a opet hit na TikToku: Poslušajte reakciju srpskog komentatora nakon golova Matea Kovačića divider

Izašli su iz vozila i herojskim činom spriječili još veću tragediju. Potrčali su prema nadolazećim automobilima i upozoravali ih da uspore.

"Vraćali smo se s treninga kada se u blizini Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine, koji je bio toliko gust. Kroz oblak prašine pokušali smo se probiti na drugu stranu ceste, kada je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio posred ceste.

Tada smo sišli u kanal i probili se na drugu strane ceste, gdje je vidljivost bila dobra. Primijetili smo da se drugi automobili približavaju, da nisu svjesni da je ispred njih sudar.

Robert Prosinečki Prosinečki objasnio Turcima što je presudilo: "Imate svjetske talente, ali ovo vam nedostaje" divider

Istrčali smo iz auta i počeli smo ih zaustavljati. Nakon toga smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude jesu li dobro", ispričao je kapetan TSC-a Goran Antonić za Mozzart Sport.

Srećom, nitko nije nastradao u teškoj prometnoj nesreći.

Osim Antonića i Čalušića, u automobilu su još bili Nenad Filipović, Martin Mirčevski i Ifet Đakovac. Za kraj dodajmo da je Čalušić rođen u Splitu, a u karijeri je nosio dres Dinama i Lokomotive.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider