Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Razočarao ih poraz

Prosinečki objasnio Turcima što je presudilo: "Imate svjetske talente, ali ovo vam nedostaje"

Hrvatska je s dva pogotka Matea Kovačića srušila Tursku.

Robert Prosinečki (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Robert Prosinečki, legendarni Vatreni koji je u tri navrata vodio turske klubove, analizirao je pobjedu Hrvatske kod Turske u kvalifikacijama za Euro 2024.

Nošeni podrškom više od 40 tisuća gledatelja u Bursi, turski su nogometaši puno bolje otvorili susret. Dominirali su na terenu, nekoliko puta opasno zaprijetili, ali i promašivali.

No vrlo je brzo stigla kazna, Vatreni su bili strpljivi i dočekali svoju šansu. Mateo Kovačić zabio je dva pogotka u prvom poluvremenu i utakmicu odveo na naš mlin.

Turska - Hrvatska VIDEO Uzdrmani Turci pronašli krivca za poraz od Hrvatske: "To je bila luda, skandalozna odluka" divider

"Turska ima talentirane igrače, kao i uvijek, a moram reći da sam vidio nikad dinamičniju momčad. Naravno, to je povezano s činjenicom da je prosječna dob igrača niža nego u prošlosti. No talentirani pojedinci imaju problema protiv organiziranih protivnika", objasnio je Prosinečki u razgovoru za turski Fanatik pa otkrio što je presudilo:

"Briljirate individualnom kvalitetom protiv lošijih reprezentacija, ali protiv momčadi kao što je Hrvatska imate probleme jer talentirani pojedinci nisu stekli naviku igranja kao momčad, koja se temelji na sistemu."

Zlatko Dalić i Luka Modrić Evo zašto Hrvatskoj nije važno samo prvo mjesto u grupi već i svaki bod u ovim kvalifikacijama divider

Domaćini su visoko pritiskali, ali i ostavljali veliki prostor, što su Vatreni znali iskoristiti.

"Imali su sjajnu energiju i presing, ali takva igra ostavlja prostora u obrani. Dalićevi izabranici strpljivo su čekali svoje prilike. Dok je Turska dominirala, rezultat je odjednom bio 2:0 za Hrvatsku. To je Hrvatska, to je pokazatelj koliko je važno biti turnirska reprezentacija", rekao je legendarni Vatreni pa objasnio što im nedostaje da budu poput Hrvatske:

"To nedostaje turskoj reprezentaciji, a za to je potreban plan i stabilnost u igri. Imate talente svjetske klase, ali morate imati naviku pobjeđivanja", zaključio je.

Najbolji trenuci utakmice Turska - Hrvatska

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider