Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE IH JOŠ BILO

VIDEO Nad Peleom su rađeni najgori mogući prekršaji, a niti jedan nije sankcioniran kartonom!

Nogometnu i sportsku veličinu Pelea jako dobro prikazuje i činjenica da je igrao u vrijeme dok isključenja nisu postojala.

Pele 1958 protiv Walesa (Foto: Afp)

Možda se nećete složiti da je Pele najbolji nogometaš svih vremena, prije svega zbog različitih vremenskih razdoblja te različitih tipova nogometa kakvi su se kroz njih igrali.

Pele i Ronaldo Pele nikad nije igrao u Europi, ali jedne godine bio je vrlo blizu transfera u slavni klub divider

No, vjerojatno ćete se morati složiti s time da je najdominantniji, odnosno da je u svoje vrijeme bio daleko ispred svih ostalih. To vidimo po brojaka, ali i svjedočanstvima onih koji su igrali u njegovo vrijeme.

Obrane nisu birale sredstva

Bio je Brazilac prava napast za obrane koje su ga pokušavale zaustaviti na razne načine. Dva puta su to čak uspjeli na Svjetskom prvenstvu, budući da je zbog ozljede otpao za glavne utakmice prvenstva 1962. u Čileu, gdje je poziciju glavne violine ipak preuzeo Garrincha te odveo Selecao do titule te 1966. u Engleskoj, gdje je Pele u pohodu prema trećoj tituli zaustavljen upravo grubim prekršajima.

gol expired Svijet se poklonio brazilskoj legendi: "Lopta plače, ali Pele je besmrtan. Apsolutni monarh okrugle lopte" divider

Prekršajima za kakve se tada nisu djelili kartoni, jer do 1970., one kad je Pele osvojio svoj treći Mundial, istih nije bilo. Suci su usmeno isključivali igrače, no puno rjeđe nego što je to zapravo po današnjim pravilima trebalo. A to je na svojoj koži, odnosno prije svega na nogama, osjetio upravo jučer preminuli legendarni napadač.

109 sekundi grubih startova

Ispod teksta je jedna kompilacija raznih startova kojima su protivnički igrači pokušavali zaustaviti Pelea. On bi to sve istrpio te na kraju došao do svega što je u karijeri postigao.

Teško je i zamisliti koliko bi dugo momčadi spremne na ovakve startove danas izdržale sa svih 11 igrača u polju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider