Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo otkrio razloge

Pele nikad nije igrao u Europi, ali jedne godine bio je vrlo blizu transfera u slavni klub

Legendarni brazilski nogometaš Pele preminuo je 29. prosinca.

Pele i Ronaldo (Foto: Afp)

U moru reakcija na smrt legendarnog Pelea ističe se i činjenica da nikad nije igrao u Europi.

Punih 18 godina igrao je za svoj Santos, a jedini put kad je odlučio napustiti Brazil bio je period od 1975. do 1977., kada je nosio dres američkog New York Cosmosa.

Kako to da se nogometaš kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena nikad nije okušao na Starom kontinentu, objasnio je još jedan brazilski velikan, Luis Nazario de Lima Ronaldo.

"Pele mi je rekao da je, nakon što je igrao sa Santosom na San Siru, tadašnji predsjednik Angelo Moratti bio već sve dogovorio da prijeđe u Inter 1958. godine", rekao je Ronaldo za Gazzettu dello Sport i otkrio zbog čega do transfera nije došlo.

"Pele nije htio napustiti Brazil."

Angelo Moratti bio je predsjednik Intera od 1955. do 1968. godine, a njegov sin Massimo istu je tu funkciju obnašao od 1995. do 2016.

Inter je u to doba, kad se Pele pojavio na najvećoj svjetskoj pozornici zablistavši na Svjetskom prvenstvu 1958. u Švedskoj, bio ponajbolji europski klub, novca im nije nedostajalo i imali su sve spremno za dolazak Pelea, ali brazilski tinejdžer na koncu se ipak predomislio i odlučio ostati u domovini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider