Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mu puno trebalo

VIDEO Bayernov vunderkind ispisuje povijesne stranice, odmah zabio gol i srušio rekord

Mathys Tel je stigao u Bayern kao buduća zamjena za Roberta Lewandowskog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 6. kola njemačke Bundeslige nogometaši Bayerna ugostili su Stuttgart i osvojili samo bod, utakmica je završila rezultatom 2:2.

Prvi pogodak na susretu zabio je ni manje, ni više nego najmlađi starter u povijesti bavarskog kluba, vunderkind Mathys Tel.

Ovog ljeta sva svjetla reflektora bila su usmjerena na Roberta Lewandowskog, koji je pod svaku cijenu želio otići u Barcelonu, a umjesto njega na Allanz Arenu, bez velike pompe, sletio je Tel. 

17-godišnji napadač stigao je iz francuskog Lillea za odštetu od 20 milijuna eura, plus deset u bonusima, i odmah oduševio u prvom nastupu.

U 36. minuti dvoboja dočekao je jednu loptu u sredinu kaznenog prostora i pospremio je iza leđa gostujućeg vratara za oduševljenje navijača. 

Pogodak Tela možete vidjeti OVDJE.

Bayerna ima velika očekivanja od Tela

Bavarci u njega velika polažu velika očekivanja, a trener njemačkog sastava Julian Nagelsmann smatra da u skoroj budućnosti može postati jedan od najboljih napadača svijeta:

"Može se razviti u igrača svjetske klase. Mislim da će jednog dana postići 40 golova", rekao je njemački strateg za Tela koji je sa samo 16 godina i tri mjeseca debitirao u dresu Rennesa.

Hoće li on biti zamjena za ubojiti poljski stroj koji je godinama trpao mreže u njemačkoj Bundesligi, tek će vrijeme pokazati, ali nije mogao zaželjeti bolji početak u dresu nove momčadi.

Tablica Bundesliga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider