Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U VRHUNSKOJ JE FORMI

VIDEO Mario Pašalić ponovno junak Atalante: Asistirao za preokret u borbi za Ligu prvaka

Mario Pašalić još je jednom potvrdio kako je u ponajboljoj formi od svih hrvatskih reprezentativaca.

Mario Pašalić (Foto: Profimedia)

Veliku pobjedu ostvarila je Atalanta na gostovanju kod Salernitane te je i dalje u sjajnoj poziciji unutar borbe za izravan plasman u Ligu prvaka iduće sezone (neovisno o rezultatu u Europskoj ligi).

Bila je to teška utakmica za momčad Gianpaola Gasperinija, unatoč tome što ih je ugostila momčad koja je već ispala u Serie B. Čak su gubili na poluvremenu, pogotkom Tchaoune iz 18. minute, ali u drugom dijelu su stavili stvari na svoje mjesto.

Peta ligaška asistencija ove sezone

Ponovno je tu svoje prste imao Mario Pašalić, koji je još jednom zaigrao u srcu veznog reda, na poziciji tzv. "šestice", odnosno "box to box" veznog igrača.

On je u 57. minuti sjajno asistirao Gianluci Scamacci za izjednačujući pogodak. Sjajno je ušao iz drugog plana na ubačaj u kazneni prostor, a onda osvojio loptu u skoku te je proslijedio svom suigraču koji na drugoj vratnici nije imao težak posao.

To je Pašalićeva peta asistencija sezone, uz pet pogodaka, a posebno je zanimljivo jer većinu sezone igra na pozicija koja je nominalno dalje od gola nego njegova dosadašnje.

Posebno u dobroj formi je na proljeće te je u posljednjih deset ligaških nastupa upisao po tri pogotka i asistencije.

Asistenciju za ovaj pogodak možete vidjeti OVDJE.

Pobjedu Atalanti, koja je bodovno izjednačila na petom mjestu s Romom, od koje ima i utakmicu manje, donio je Koopmeiners u 63. minuti.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider