Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRIJEDI POGLEDATI

VIDEO Kakva proslava povijesnog podviga: Izgubile u startu 6:0 od Njemica pa za razliku od njih prošle dalje

Čudo u Perthu i Brisbaneu, tako možemo zvati završnicu grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva za žene.

Marokanske nogometašice (Foto: Afp)

Nogometašice Maroka došle su  Australiju i Novi Zeland na Svjetsko prvenstvo, s nadom pokazati se u što boljem svjetlu na velikoj sceni.

Krokodil na rijeci Canas UZNEMIRUJUĆI VIDEO Krokodil usmrtio nogometaša pred mnoštvom očevidaca i vukao ga po rijeci divider

Ipak, već nakon prvog susreta činilo se da im to neće uspjeti. Poražene su 6:0 od reprezentacije Njemačke i činilo se da će na prvenstvu ostati samo prolaznice.

Čudo u Australiji

Deset dana kasnije Marokanke su s gol-razlikom 2:6 u drugom krugu prvenstva, dok Njemice pokunjenih glava i s gol-razlikom 8:3 odlaze kući.

Kako je to moguće?

Najveće čudo u povijesti svjetskih nogometnih prvenstava, i to možda ne samo onih za žene, dogodilo se u iduća dva kola. 

Joško Gvardiol i Erling Haaland Poznati novinar nazvao Gvardiolov transfer u City zastrašujućim za ostatak Europe divider

Njemice su poražene od Kolumbije, i to pogotkom u 97. minuti njihova susreta, dok su Marokanke savladale Južnu Koreju rezultatom 1:0. Time su si otvorile šansu pred zadnje kolo, ali što im je trebalo za prolazak u drugi krug? Pobjeda protiv jake Kolumbije, dok Njemačka nije smjela savladati već otpisanu Južnu Koreju.

Njemice prokockale nevjerojatno

Vjerovali ili ne, upravo se to dogodilo. Marokanke su odigrale vrlo hrabru utakmicu te su rezultatom 1:0 savladale Kolumbijke, za koje se mora priznati da su bile rasterećene već osiguranim prolaskom grupe.

No što reći za Njemice? U utakmici gdje kao favoritkinje moraju savladati autsajdera odigrale su 1:1 i pakiraju kofere puno ranije nego što se itko nadao.

Sprint na 100 metara VIDEO Najsporiji sprint u povijesti: Svijet se smije skandalu u atletici divider

Marokanke, s druge strane, nakon onakvog starta odlaze u igru na ispadanje.

Koliko im to znači i kako su reagirale na samo iščekivanje rezultata utakmice njemačke reprezentacije, najbolje možete vidjeti OVDJE

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider