Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FANTASTIČAN TRANSFER

Poznati novinar nazvao Gvardiolov transfer u City zastrašujućim za ostatak Europe

Mark Doyle poznati je irski novinar koji za portal goal.com analizira najveće svjetske transfere.

Joško Gvardiol i Erling Haaland (Foto: Afp)

Portal Goal.com među svojim sadržajem ima rubriku u kojoj se ocjenjuju najveći svjetski nogometni transferi, gledajući kroz prizmu oba kluba koja su sudjelovala, ali i samog igrača.

Time se bavi novinar Mark Doyle, kojemu je na red došao transfer Joška Gvardiola u Manchester City.

Fantastičan posao za sve tri strane

Prema Doyleu, odrađen je fantastičan posao za sve tri strane, što je zapravo vrlo rijedak slučaj. Iz pozicije Cityja ocijenio je posao s maksimalnih A+, dok je kod Gvardiola i RB Leipziga došla ocjena A.

"Leipzig se potvrdio kao najbolji klub za razvitak mladih igrača. Leipzig je Gvardiola kupio iz Dinama za 16 milijuna eura. Nije se to činilo kao neki standard, ali bilo je to značajno ulaganje u jednog tinejdžera. Višestruko im se isplatilo. No, ne čudi nas da se navijači brinu, budući da su klub ove sezone već napustiti Christoper Nkunku, Dominik Szoboszlai i Konrad Laimer", napisao je za Leipzig.

"Nije lako ojačati najjaču momčad svijeta"

Po njemu, kod Cityja nemamo nikakve pogreške u ovom transferu.

"Nije lako dodatno ojačati najbolju momčad na svijetu, ali City je dovođenjem Gvardiola napravio upravo to. Hrvat ima apsolutno sve što moderan stoper treba imati. Velik je, snažan i fantastičan na lopti. Gvardiol je savršen igrač za Pepa Guardiolu", dodao je.

Što se tiče samog Joška, i za njega je ovo bio vjerojatno najbolji transfer koji je mogao napraviti.

"Svakako skok u klasi, no onaj koji je on bio spreman napraviti. Ono što mnogi najviše pamte je njegovo školovanje na Svjetskom prvenstvu u Katru od strane Lea Messija, no ne smijemo zaboraviti da je on tamo ukupno pokazao zašto ga zovu idućim velikim stoperom. Tek mu je 21 godina i možda će mu trebati neko vrijeme da se navikne na Guardioline zahtjeve, no zapravo je zastrašujuće pomisliti koliko će Gvardiol postati dobar pod Guardiolinim vodstvom", riječi su o Jošku.

Naravno, potvrda transfera se još uvijek čeka, no čini se da je to sad gotovo pitanje sata, a više ne ni dana. Joška čeka transfer za kakav smo još zimus mogli biti sigurni da već ovog ljeta dolazi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider