Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U POLUFINALU AZIJSKOG KUPA

VIDEO Jordanac u stilu Maradone: U 50 metara trka izvozao korejsku obranu, zabio golčinu i otišao u finale Azijskog kupa

Nogometaši Jordana savladali su Južnu Koreju rezultatom 2:0 te će igrati u finalu azijskog prvenstva.

Slavlje gola Al-Tamarija (Foto: Afp)

Jordanski nogometni san se nastavlja!

Nakon što su ranije eliminirali momčadi Iraka i Tađikistana, reprezentativci ove arapske države pobijedili su i velikog favorita Južnu Koreju, u polufinalu ovogodišnjeg Azijskog kupa.

Zaslužena pobjeda protiv najvećeg favorita prvenstva

Rezultat je bio 2:0 i to potpuno zasluženo, budući da su Jordanci imali 15 udaraca na gol, od čega osam u okvir, a Korejci samo sedam, uz tek jedan u okvir gola. 67 posto posjeda lopte favoritima nije pomoglo.

Posebna priča su golovi koje su Jordanci postigli. Prvog je u 53. minuti postigao Al-Naimat, nakon što su presjekli jedno neoprezno dodavanje korejske obrane, a kako je to izgledalo možete vidjeti OVDJE.

Drugi pogodak posebna je priča, a postigao ga je nogometaš francuskog Montpelliera, Mousa Al-Tamari.

On je uzeo loptu na svojoj polovici i odradio 50 metara trka, tijekom kojeg je izbacio korejsku obranu, a onda s ruba kaznenog prostora fantastično pogodio.

Ovaj fantastičan pogodak pogledajte OVDJE.

Rezultat 2:0 ostao je do kraja susreta će te Jordan igrati u finalu protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Irana i domaćina prvenstva, Katra.

Jordan nikad nije nastupio na Svjetskom prvenstvu, a najbolji dosadašnji rezultat na Azijskom kupu im je četvrtfinale, u kojem su igrali 2004. i 2011. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider