Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUTRA U SEVILLI

VIDEO Jakić i Barišić najavili veliki duel: Tko će biti deseti Hrvat s trofejem Europske lige?

Eintracht Frankfurt i Glasgow Rangers obračunat će se sutra (srijeda) u finalu Europske lige.

Na seviljskom Sanchez Pizjuanu Borna Barišić i Kristijan Jakić sutra će ispisati povijest. Hrvatski nogomet po prvi će put imati predstavnike u obje momčadi koje su dogurale do finala Europske lige.

"U ekipi je atmosfera odlična, svi smo puni energije, to je je ta želja i pozitivna energija, svi se osjećamo dobro i jedva čekamo tu utakmicu", najavio je za Dnevnik Nove TV Jakić, pouzdani zadnji vezni Eintrachta iz Frankfurta.

Sličan stav je i kod bivšeg kapetana Osijeka, a sada uzdanice Glasgow Rangersa, Borne Barišića.

Atmosfera je gotovo jednaka u oba tabora

"Osjećaj je odličan, fenomenalan, svi uzbuđeni sretni, ponosni što igramo to finale i pripremamo se da budemo u srijedu u najboljem izdanju", svoju je stranu iznio Barišić.

I dok je Barišić gotovo pa siguran za prvih 11, Jakić u posljednje vrijeme dijeli minutažu sa Sebastianom Rodeom.

Iako su bez golova i asistencija ove sezone u Europskoj ligi, naši reprezentativci važni su kotačići svojih momčadi. Uz itekako dobar prosjek ocjena, i Jakić i Barišić mogu se pohvaliti pristojnom minutažom i kvalitetnim brojkama.

"Ja sam tu prvenstveno da pomognem ekipi s agresivnosti, moj posao nije zabijat golove, ali mogu bit zadovoljan sezonom s obzirom da mi je prva sezona", rekao je nešto o svom učinku Jakić.

"Imao sam jedan period gdje nisam odigrao šest, sedam utakmica, a poslije toga sam odigrao sve, uvjetno rečeno, najvažnije utakmice i uvijek može bolje, ali ja sam zadovoljan sezonom", stav je Barišića.

U Sevilli će biti 200 tisuća navijača

Na putu do finala, i jedni i drugi naredali su velikane. Posebno je, naravno, odjeknulo Eintrachtovo izbacivanje Barcelone u četvrtfinalu. U Sevilli se očekuje oko sto tisuća Škota i isto toliko Nijemaca.

"I protiv Barce ih je bilo 50 tisuća tako da oni stvarno žive za klub", dodao je Jakić.

Za kraj, jesu li se čuli uoči velikog dana?

"To me svi pitaju, nismo još izmijenili poruke, vidjet ćemo se sutra prije utakmice i tamo ćemo malo porazgovarat", rekao je Barišić, na što je Jakić uz osmijeh dodao:

"Moglo bi izletjeti nešto od taktike, bolje na dan utakmice malo."

Bio to Kristijan Jakić ili Borna Barišić, Hrvatska će sutra dobiti jubilarnog desetog osvajača ovog natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider