Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAJBOLJA MOGUĆA NAJAVA

VIDEO Iz Rotterdama dan pred veliko finale: Svi su spremni i odmorni, Dalić traži samo da uživaju u nogometu

Posljednji dan pred veliko finale, reporteri Dnevnike Nove TV javili su se iz Rotterdama sa sjajnim materijalima.

Sve je spremno, svi su zdravi i svi su trenirali. To je najbolji opis situacije u redovima hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrašnje finale Lige nacija protiv Španjolske.

Iz Rotterdama se za Dnevnik Nove TV javio Marko Šepat, koji je gore navedene informacije iznio sa zadovoljstvom, prije nego je riječ prepustio intervjuu Saše Lugonjića s Ivanom Perišićem.

Nitko nije mogao očekivati dva finala u pet godina

"Da je netko prije 2018. rekao da ćemo igrati dva finala u pet godina, ne znam tko bi mu vjerovao. Ali, pokazali smo da smo prava ekipa. Dizalo smo se iz godine u godinu i stvarno sam uvjeren da sutra možemo napraviti taj još jedan iskorak", rekao je Ivan.

Izbornik je nakon Nizozemske posebno istaknuo Ivanovu reakciju odmah poslije pogotka za 2:2, kojom je smirio momčad i zadržao samopouzdanje.

"Prošli smo puno takvih utakmica, kako u reprezentaciji, tako i klubovima, mi stariji moramo pokazati mladima da nema straha nego da trebaš biti koncentiran i tih 30 minuta. Odigrali smo puno tih produžetaka, imamo iskustvo i znao sam da će biti dobro", dodao je.

Španjolski mediji nas smatraju favoritima

Španjolci su imali večernji trening, a viđena je također jako dobra atmosfera. No, španjolski novinari Hrvatsku vide kao favorita, posebno zbog iskustva. Ovo je jedna nova Španjolska.

Također, mišljenje su im podijeljena oko izbornika Luisa De La Fuentea. Najveći klub koji je vodio je Alaves, no u sustavu saveza je od 2013. godine te je vodio mlade selekcije.

Susret je najavio i izbornik Dalić.

"Španjolska je uvijek velika reprezentacija i velika momčad. Imaju svoj stil igre koji uvijek gaje, sad s mlađim i potentnijim, ambicioznijim igračima. S te strane nas čeka jako težak posao, ali mislim da se možemo suprotstavit i biti konkurentni toj reprezentaciji. Nadam se da ćemo uspjeti pokazati svoju kvalitetu. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i napraviti ono što svi želimo", rekao je Dalić, koji je i potvrdio kako su se svi uspjeli oporaviti od 120 minuta protiv Nizozemske.

Igrači trebaju samo uživati u nogometu

Komentirao je Dalić i dojam kako Bruni Petkoviću bolje odgovara uloga s klupe, no nije htio to potvrditi, nego ga je naveo prije svega kao člana momčadi.

"Ono što ću reći igračima je da uživaju u nogometu i uživaju u onome što su napravili", dodao je pred kraj.

Na stadionu se očekuje oko pet tisuća španjolskih navijača, dok će naših biti četiri ili pet puta više.

Što su još rekli Šepat, Perišić i Dalić, pogledajte u glavi teksta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider