Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: FIFA Henryja uopće neće kazniti zbog 'Božje ruke'

Na Badnjak je ugledni pariški sportski dnevnik L'Equipe ekskluzivno najavio da će se francuski nogometaš Thierry Henry za igranje rukom protiv Irske provući bez ikakve kazne...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski odbor Međunarodne nogometne federacije, tvrdi isti izvor, zasjedat će prvi sljedeći put u siječnju iduće godine, te je sva prilika da će zatvoriti slučaj legendarnog igranja rukom netom prije asistencije za ključni gol Williama Gallasa Ircima u dokvalifikacijama za SP bez ikakvih posljedica po Francuza.

Razlog tome leži jednostavno u činjenici, pišu Francuzi, što u FIFA-inim pravilnicima nema odredbe po kojoj bi se moglo kazniti Francuza makar na simboličan način. FIFA-ina pravila od sličnih slučajeva tretiraju jedino defenzivno igranje rukom, tj. igranje rukom u svrhu obrane vlastitog gola, koje podliježe disciplinskim sankcijama.

Henryjev se slučaj ne može svesti pod tu odredbu, te su stoga u FIFA-i skloni odustati od procesuiranja Henryja samo da ne bi išli kontra svojih vlastitih pravila, odnosno kontra sebe samih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider