Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki talent

VIDEO Sjajni hajdukovac Luka Vušković zabio gol sa svoje polovice

Luka Vušković je veliki potencijal, najbolji je igrač juniorske momčadi Hajduka, a igra s nekoliko godina starijim igračima.

Luka Vušković (Foto: HDTV/Screenshot)

U sklopu osmog kola juniorske Prve HNL nogometaši Hajduka ugostili su Istru 1961 i slavili 1:0.

Gol za važna tri boda Bijelima je donio 15-godišnji Luka Vušković. Mlađi brat poznatijeg Marija zabio je gol u 62. minuti susreta i to ne bilo kakav gol.

Luka Vušković je majstorski potegnuo sa svoje polovice i zabio pored nemoćnog golmana Istre. Vušković je dobro procijenio da je golman Istre izašao previše prema naprijed, sa samo 15 godine je ''iskusno'' zapucao i zabio gol sezone u juniorskom rangu, a ovakvog gola se ne bi posramile i brojne seniorske lige.

Tko je Luka Vušković?

Luka Vušković počinje lagano puniti medijske stupce i to iz sasvim opravdanog razloga. Ove sezone je debitirao u U-19 prvenstvu Hrvatske, upisao je neslužbeni debi za Hajduk, nikad nitko mlađi nije zaigrao za seniore Hajduka, a postao je prvi igrač rođen 2007. godine koji je zabio gol u UEFA Ligi prvaka mladih.

Luka Vušković Hajduk ima strašnog talenta: Za brata ste mu sigurno čuli, a srušio je nekoliko rekorda divider

Brat je to starijeg stopera mlade reprezentacije Hrvatske, Marija, a Luka također igra na poziciji stopera.

Usporedili ga s Piqueom

Uz sve to, najmlađi je strijelac u Ligi prvaka mladih ove sezone, a tek je pravo nogometno odrastanje pred njim.

Carlos Alena i Luka Modrić VIDEO Htio je udariti Modrića, a onda se prosuo po podu i napravio kolut unazad divider

Luku Vuškovića nedavno je javnosti pobliže predstavio portal Footballtalentscout.net. Vušković mlađi je visok 193 cm, a usporedili su ga s velikim Gerard Piqueom.

''Luka Vušković je izdanak slavne omladinske škole splitskog Hajduka. On je brat Marija Vuškovića koji je također vrlo talentiran nogometaš koji trenutno igra za njemački HSV. Luku smatraju jednim od najtalentiranijih braniča svoje generacije u Europi. Vjeruje se da će krenuti stopama drugih jako talentiranih hrvatskih srednjih braniča koji su se pojavili posljednjih godina, poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala i Josipa Stanišića'', piše spomenuti portal.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider