Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate se ovog kaosa?

VIDEO Jedna od najluđih završnica u povijesti nogometa i danas se prepričava

Doigravanje za plasman u Premier ligu, uzvratna utakmica i penal u 97. minuti.

Slavlje igrača Watforda (Foto: Afp)

Na današnji dan prije 11 godina vidjeli smo jedan od najluđih raspleta u (novijoj) povijesti nogometa. Igrala se uzvratna utakmica polufinala doigravanja za plasman u englesku Premier ligu, akteri su bili Watford i Leicester.

U prvoj utakmici Leicester je na svom terenu slavio s 1:0, a u uzvratu je pri vodstvu Watford od 2:1, dakle pri ukupnom rezultatu 2:2, u 97. minuti Leicester imao jedanaesterac.

Situacija je bila sasvim jasna - ako Anthony Knockaert zabije gol s bijele točke, Leicester će trijumfirati i otići u finale doigravanja na Wembley. Naprosto nije bilo vremena za išta više. Isto tako, ako promaši, vjerojatno će biti sviran kraj i ići će se u produžetke.

Na koncu - spektakl. Knockaert je promašio, obranio mu je vratar Manuel Almunia šut s kreča, potom i ponovljeni pokušaj, a Watford je izveo munjevitu kontru i Troy Deeney je zabio za pravu eksploziju oduševljenja na stadionu.

Watford je s ukupnih 3:2 prošao dalje i igrao je finale doigravanja na Wembleyju protiv Crystal Palacea od kojeg je izgubio s 1:0 pogotkom u 106. minuti.

No, za sva vremena im ostaje uspomena na ovaj nevjerojatni finiš i ludu pobjedu nad Leicesterom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider