Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna priča

Vida blizu velikog transfera: "Posao stoljeća" za Bešiktaš

Domagoj Vida korak je do transfera u redove engleskog velikana Liverpoola.

Domagoj Vida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida (29) korak je do transfera u redove engleskog velikana Liverpoola.

Vida je navodno postigao dogovor s europskim doprvakom, a sada preostaje da se dogovore klubovi Liverpool i Bešiktaš.

Turci su prošlog tjedna odbili 20 milijuna eura, koliko je ponudio Liverpool, a nagađa se kako će Redsi morati platiti još pet milijuna eura više ako žele hrvatskog reprezentativca u svojim redovima.

Ako se taj transfer realizira, bit će to ''posao stoljeća'' za Bešiktaš, koji je Vidu doveo zimus iz kijevskog Dynama bez odštete.

Vida je za Bešiktaš odigrao samo 13 utakmica, međutim briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je u paru s Dejanom Lovrenom držao hrvatsku obranu. Sada bi Lovren i Vida mogli zajedno zaigrati i u dresu jednog od najvećih klubova na svijetu. Kao igrač je beskompromisan, može igrati na obje stoperske pozicije te na poziciji desnog beka i Jurgen Klopp vidi ga kao idealno rješenje za obranu Redsa.

Vida je nogometni put započeo u Jedinstvu iz Donjeg Miholjca, a potom se preselio u Osijek. Iduća stanica bio je Bayer Leverkusen. U travnju 2010. potpisao je petogodišnji ugovor za Apotekare, a Osijeku su pripala 2,4 milijuna eura. Međutim, u Bayeru se nije dugo zadržao i već nakon jedne sezone prešao je u zagrebački Dinamo. U redovima Modrih igrao je dvije sezone, a 2013. prešao je u Dynamo Kijev.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider