Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
413 dana...

Nevjerojatan statistički podatak: On kod kuće ne gubi!

Kenijac Victor Wanyama vlasnik je nevjerojatnog statističkog podatka u engleskoj Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea trenutno plovi prema tituli engleskog prvaka i u tome će ga netko jako teško zaustaviti. Najbliži pratitelj Tottenham ima devet bodova zaostatka, ali i dalje na kladionicama slovi kao najozbiljniji kandidat za eventualno hvatanje londonskih bluza.

Razlog zbog kojeg je Tottenham toliko dobar je čvrsta obrana (najbolja u ligi), ali i sjajni vezni red kojim "operiraju" dvojica velikih radnika. Jedan od njih je Victor Wanyama koji je stigao prošloga ljeta na White Hart Lane iz Southamptona.

Kenijac je vlasnik nevjerojatnog statističkog podatka koji seže još iz njegovih dana u Southamptonu! Wanyama (25) nije izgubio domaću utakmicu u Premierligi od 19. prosinca 2015. godine, odnosno punih 413 dana! Ukupno je nastupio u 19 domaćih utakmica u Premierligi, a njegove momčadi su upisale 17 pobjeda i ostvarile dva remija.

Osim toga, Southampton i Tottenham su u tom periodu odigrali čak 11 utakmica u kojima nisu primili ni pogodak!

Otkako je otišao iz Southamptona, ta momčad doživjela je četiri domaća poraza u svega 12 domaćih utakmica ove sezone. Tottenham je pak lani izgubio tri domaće utakmice, a ove sezone s Wanyamom u sastavu ima 10 pobjeda i dva remija.

Još 14 kola ostalo je do kraja engleskog prvenstva, Tottenham, kao i lani, lovi vodeći sastav ljestvice. Prošle je sezone to bio Leicester City, a ove godine je gradski rival. Hoće li 2017. biti uspješniji u tom hvatanju pokazat će idućih nekoliko kola kada "Spurse" očekuje nekoliko teških utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider