Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predstavljanje biografije

Velimir Zajec u Dnevniku Nove TV izdvojio najdraže utakmice i suigrače iz velike karijere

Velimir Zajec jedna je od najvažnijih osoba u Dinamovoj povijesti.

Legendarni Velimir Zajec dobio je svoju biografiju "Zeko", a uoči službenog predstavljanja u Dnevniku Nove TV s njim je popričao reporter Saša Lugonjić.

Koliko vam znači da je vaša karijera opisana u ovakvoj knjizi?

"Zadovoljan sam i sretan, to je dobra priča koju je Sanjin dobro obilježio. Izvadio je sve segmente moje igračke karijere, kasnije i trenerske i menadžerske. To je jedan segment priča koji je dosta dobro obuhvaćen i relativno istinit."

Može li se išta iz vaše igračke karijere mjeriti s Dinamovim naslovom prvaka iz 1982. godine?

"Sportski sigurno da ne, to je najveći uspjeh moje generacije na koji sam izuzetno sretan i ponosan. Naslov prvaka Jugoslavije nije 24 godine dolazio u Zagreb i svi smo bili izuzetno ponosni, a i publika nas je bodrila u neobično velikom broju, ona je bila taj faktor koji je praktički odlučio."

Najdraža utakmica i suigrač?

"Najdraže su mi utakmice u proljeće, kad smo dobili Crvenu zvezdu 3:0 i Hajduka 2:1 kad se lomilo prvenstvo. Nažalost, nekoliko mojih dragih suigrača iz te generacije je preminulo, moj dragi Cico Kranjčar, Zvjezdan Cvjetković, Ismet Hadžić. Specijalnu ljubav sam imao prema Marku Mlinariću i Stjepanu Deveriću koji su bili klinci iz naše omladinske škole, na njih smo posebno pazili."

Što vam je najveći uspjeh iz trenerske karijere?

"Pamtim sve te dane, a kao treneru mi je najveća pobjeda protiv Ajaxa u Amsterdamu iz onog perioda kad smo nanizali tri pobjede u nizu."

Pratite li ovu sezonu Prve HNL? Tko će biti novi prvak?

"Nisam nešto puno gledao, ali vidim da Dinamo ima najdužu klupu, da je najkvalitetniji i kao što sam rekao prije nekoliko dana mislim da će Dinamo uzeti naslov. "

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider