Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GUARDIANOVA LISTA

Veliko priznanje za Dinamo i Hajduk: Među 60 najboljih mladih igrača svijeta čak trojica Hrvata

Englezi su odabrali trojicu Hrvata iz dvaju najvećih hrvatskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni engleski Guardian izbacio je listu najboljih mladih nogometaša današnjice rođenih 2003. godine, a među 60 imena čak su trojica Hrvata.

Na popisu se nalaze dva igrača Dinama i jedan iz Hajduka. Engleski novinari izabrali su dinamovce Tomislava Duvnjaka i Bartola Barišića, a iz Hajduka su istaknuli Ivana Ćubelića.

Spomenuti igrači igraju za juniorske sastave hrvatskih klubova, a Dinamov dvojac igrao je i u juniorskoj Ligi prvaka.

Mladi Barišić od 2013. godine nastupio je na petnaestak turnira i na svima je ponio titulu najboljeg strijelca, a ponekad su ga proglasili i za najboljeg igrača turnira. Tomislav Rukavina usporedio ga je čak s Davorom Šukerom.

Ivan Ćubelić iz Hajduka velika je nada splitskog kluba, a nastupao je za sve mlade reprezentacije Hrvatske. Trenutačno igra za U-17 reprezentaciju i drugu momčad kluba s Poljuda.

''Bartol Barišić jedan je od najboljih strijelaca u hrvatskim omladinskim ligama još od Andreja Kramarića. Barišić je nešto između Icardija i Kanea. Može zabiti iz bilo koje pozicije i situacije'', rekao je Jozo Bandić, jedan od trenera u Dinamu, za Guardian.

''Kapetan je Dinama i Hrvatske, igrač je zrelog i snažnog karaktera. Vrlo je dobar s loptom i sjajno se nosi s pritiskom protivničkih igrača. Privukao je pažnju na sebe nekoliko klubove iz Bundeslige, ali i Juventusa'', stoji u opisu Guardiana za Tomislava Duvnjaka.

''Ćubelić je jako inteligentan igrač, debitirao je za U-17 reprezentaciju s 15 godina. Brzo donosi odluke s loptom u nogama, vrlo je dobar pod pritiskom, tehnički je briljantan. Doprinosi u oba smjera i može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom redu. Hajduk ga je poslao u drugu momčad, gdje nastupa u 2. HNL'', opis je za mladog igrača Hajduka.

Na Guardianovoj listi nalaze se igrači Juventusa, Bayerna, Barcelone, Real Madrida i drugih europskih velikana. Najpoznatije ime na listi je Xavi Simons iz PSG-a. Ostala imena možete pogledati OVDJE.

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider