Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postao teret klubu

Veliki talent engleskog nogometa nema budućnost na Old Traffordu

Početkom 2022. godine optužen je za silovanje i od tada nije odigrao niti minute, iako je žrtva povukla optužbe.

Mason Greenwood (Foto: Afp)

Mason Greenwood napustit će Manchester United, objavili su iz kluba. Nekadašnji veliki talent engleskog nogometa nema budućnost na Old Traffordu nakon optužbi za silovanje s kojima se suočio u siječnju 2022. godine.

Trebao se vratiti u momčad, ali...

Iako se špekuliralo da bi mogao biti vraćen u momčad nakon što je žrtva povukla optužbe, sada je jasno kako Greenwood vjerojatno više nikada neće zaigrati u dresu Manchester Uniteda.

Prema navodima engleskih medija, klub je imao spreman video u kojem predstavljaju povratak igrača u momčad, no tomu su se ispriječili navijači i ženska momčad Manchester Uniteda.

U utakmici protiv Wolverhamptona na Old Traffordu se pojavio transparent s jasnom porukom kako Greenwood nije dobrodošao u momčad, a s time su se složile i igračice ženske momčadi Crvenih vragova.

Klub ima samo dvije opcije

Slijedi mu vjerojatno posudba, ukoliko se pronađe ijedan klub koji je spreman podnijeti negativni publicitet koji sa sobom donosi krilni napadač. Druga mogućnost je raskid ugovora, nakon čega bi Greenwood bio prepušten samom sebi i pronalasku novog angažmana.

S tek 21 godinom, karijera mladog krilnog napadača, mogla bi dobiti neočekivan zaokret, a pitanje je hoće li ikada više zaigrati prvoligaški nogomet. Igračeva plaća od 88 tisuća eura tjedno Unitedu je trošak na budžet kojeg se žele što prije riješiti.

“Svi zajedno, uključujući Masona, shvaćaju poteškoće ponovnog pokretanja igračeve karijere u Manchester Unitedu. Zbog toga smo zajednički odlučili da je najbolje za Masona da svoju karijeru nastavi podalje od Old Trafforda i Manchester Uniteda.“, stoji u objavi kluba.

Pitanje je hoće li se ikada više vratiti na stare staze slave. Do sada je u svojoj karijeri, za nešto više od dvije godine, upisao 22 gola u Premier ligi.

U posljednje vrijeme Greenwood je viđen kako trenira na unajmljenim terenima Manchestera potpuno sam i u vrlo lošoj formi, što ne čudi obzirom da je od nogometa izbivao više od godinu dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider