Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
procurio plan za zaradu

Veliki skandal: Utakmica PSG – Zvezda pod istragom zbog namještanja!

Francuzi pišu kako je velika pobjeda PSG-a protiv Crvene zvezde pod istragom francuskih vlasti.

Crvena zvezda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ugledni L'Equipe piše kako je utakmica 2. kola Lige prvaka na Parku prinčeva, na kojoj je PSG s čak 6:1 razbio Crvenu zvezdu i nanio joj najveći poraz u povijesti, pod istragom francuskih vlasti zbog mogućeg namještanja.

Francuski sportski list piše kako je navodno netko od visokih dužnosnika beogradskog kluba htio uplatiti čak pet milijuna eura na pobjedu Parižana od najmanje pet razlike. Tu informaciju UEFA-i je preko samog predsjednika Aleksandera Čeferina dojavio jedan, kažu, vrlo pouzdani izvor i to nekoliko dana prije same utakmice.

UEFA je potom obavijestila francusku policiju, a tužiteljstvo je službeno otvorilo istragu. Navodno je neimenovani dužnosnik ''crveno-belih'' uspio uplatiti dio ogromne cifre (oko 3 milijuna eura) u nizu kladionica, ali i u ilegalnom klađenju u jednom pariškom klubu gdje su na vrijeme shvatili da se nešto čudno događa te odbili isplatiti djelatnika Zvezde.

L'Equipe piše kako su igrači u obrani Zvezde kod nekih golova smušeno reagirali, a spominju i neke čudne odluke trenera da na klupi ostavi dvojicu igrača koji su inače članovi prve momčadi. No takva su pisanja odmah demantirali srpski mediji.

Na spomenuti iznos koji je navodno taj dužnosnik Crvene zvezde htio uplatiti, zaradio bi oko 20 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider