Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
barca leaks

Veliki skandal: Messi poludio i krenuo u obračun, naciljao je moguće krivce

Argentinska superzvijezda kreće u akciju nakon objave dokumenta koji je potresao Španjolsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogomet u nedjelju je pošteno prodrmala prava bomba - objava detalja ugovora Lionela Messija u listu El Mundo, po kojima Barcu njihova najveća zvijezda košta više od pola milijarde eura za četiri godine.

El Mundo je pritom naveo kako je baš to ugovor koji je Barcu odveo "od slave do ruševine", aludirajući na lošu financijsku sliku i galopirajući dug koji se približio milijardi eura.

No, mnogi su stali i u obranu Messija, poput predsjedničkog kandidata Victora Fonta koji je ustvrdio kako je Messi zaslužio svaki cent s obzirom na sve što donosi Barceloni na igračkom i poslovnom planu.

Reakcije nije trebalo dugo čekati. Katalonski RAC 1 javlja kako je Messi odmah kontaktirao odvjetnika kako bi razmotrio opcije. Očekuje se tužba protiv El Munda, ali i trojca koji je imao pristup ugovoru.

gol expired Otkriveni detalji Messijeva nevjerojatnog ugovora: Cifra od koje boli glava, zbog ovog su u dugovima divider

Radi se o bivšem predsjedniku Josepu Mariji Bartomeuu i njegovu suradniku Oscaru Grauu, koji su bili prisutni na potpisu ugovora 2017., kao i Carlesu Tusquetsu koji je imao pristup ovom dokumentu zajedno s još dvojicom neimenovanih ljudi.

Tužbu protiv El Munda najavljuje i Barcelona, koja negira da je uključena u ovo curenje dokumenata.

"Kategorički odbijamo odgovornost za objavu dokumenta i poduzet ćemo odgovarajuće pravne korake protiv novina El Mundo zbog štete koja bi mogla nastati ovom objavom. FC Barcelona izražava apsolutnu podršku Lionelu Messiju, pogotovo u pogledu pokušaja rušenja njegova imidža i narušavanja odnosa s klubom u kojem je postao najbolji igrač u povijesti nogometa", napisali su.

gol expired Cindrić odgovorio Červaru i objasnio veliki problem hrvatskog rukometa: "Zbog njega sam bio na sudu" divider

Španjolski mediji iznose razne teorije i predviđanja nakon ove vijesti. Piše se da će nakon ovoga Messi uskoro javno odlučiti o svojoj budućnosti u Barceloni - iz koje je već skoro otišao minulog ljeta - ali i da je ovo zapravo taktika da se Messija potjera iz kluba.

Vidjet ćemo što će se dogoditi u novom poglavlju turbulentne sadašnjosti i neizvjesne budućnosti katalonskog giganta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider