Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO MOŽE POĆI PO ZLU?

Veliki povratak Lorisa Kariusa: Branit će u finalu kupa protiv Manchester Uniteda!?

Loris Karius mogao bi debitirao za Newcastle United u najvećoj utakmici svog kluba godinama unazad.

Loris Karius (Foto: Guliver Images)

Crveni karton koji je vratar Newcastle Uniteda, Nick Pope, dobio u susretu Premier lige protiv Liverpoola mogao bi dovesti do jednog velikog povratka.

Po prvi put otkako je u rujnu postao članom Newcastlea, Loris Karius vjerojatno će se naći na vratima Svraka i to ne u bilo kakvoj utakmici. Vjerojatno ga čeka vatreni debi.

Prva utakmica i odmah spektakl

Idući susret koji će Newcastle odigrati na rasporedu je iduću nedjelju, a radi se o finalu EFL Cupa, gdje ih čeka okršaj protiv Manchester Uniteda na Wembleyu.

Kako to da je Karius odjednom postao prvi izbor? Pričuva Newcastlea je njihov do ove sezone prvi vratar, Martin Dubravka, no Slovak nema pravo nastupa u finalu. Naime, on je prvi dio ove sezone proveo na posudbu upravo u Unitedu, a pravila EFL Cupa ne dozvoljavaju nastup za dva kluba u istoj sezoni.

Karius konstantno trenira i čeka svoju priliku, a čini se da bi mu mogao dočekati. Problem bi mu svakako mogao biti u tome što na vratima profesionalne momčadi nije stajao od veljače 2021. godine, kad je spojio tri nastupa za Union Berlin. Iako je u njima primio samo jedan pogodak, nije kasnije dobio povjerenje te je na kraju te sezone raskinuo ugovor s klubom.

Howe će birati između Kariusa i četvrtog vratara

Eddie Howe imat će zanimljiv izbor. Osim Kariusa, na raspolaganju će imati 30-godišnjeg Marka Gillespieja. On je za prvu momčad nastupio posljednji put u rujnu 2020. godine, također u natjecanju EFL Cupa.

Newcastle je bez trofeja punih 68 godina, odnosno otkako su 1955. osvojili FA Cup, a ovo im je prvo finale nakon 1999. godine, kad ih je u finalu FA Cupa savladao isti protivnik koji im sad slijedi, Manchester United.

Kariusova karijera djelovala je vrlo dobro do finala Lige prvaka 2018. godine, kad je branio za Liverpool te izravno skrivio dva gola Real Madrid, time i poraz Redsa. Nakon toga je otišao na posudbu u Besiktas, gdje je bio standardan, ali kiksevi su mu postali navika pa Turci nisu bili zainteresirani s njim nastaviti suradnju. 

Sad mu je prilika za veliki povratak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider