Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tragedija u La Plati

Veliki neredi u Argentini: Totalni kaos, publika spašavala živu glavu uskakanjem u teren

Na utakmici Gimnasije i Boce Juniors dogodili su se veliki neredi, u kojima je jedna osoba preminula…

Galerija Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors +2 Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors

Jedna osoba je poginula u velikim neredima koji su se dogodili tijekom utakmice argentinske lige između Gimnasije iz La Plate i Boce Juniors.

Utakmica je prekinuta nakon devet minuta igre. Policija je intervenirala sa suzavcem i gumenim mecima, a publika je spašavala živu glavu utrčavanjem u teren. Na utakmici je bilo puno obitelji s djecom.

Neredi u Argentini

Nakon 45 minuta čekanja da se neredi smire, sudac Hernan Mastrangelo odlučio je zaključiti utakmicu i igrače poslati kućama:

"Vrlo brzo smo napustili teren za igru, a oni koji su prilazili svlačionici imali su jako oštećene oči. Situacija nije bila nimalo ugodna. Prvi put mi se nešto slično dogodilo i sve nas jako rastužuje. Moramo misliti na obitelji, ljude kojima je bilo loše. To se ne bi trebalo događati na nogometnim stadionima, ovo je sportski događaj, a ne bitka", kazao je Mastrangelo.

Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors (Foto: Afp)

Argentinski dnevnik Ole izvještava da su pare koje je ostavio suzavac, a kojim je policija suzbila nerede izvan stadiona i dijelom unutar stadiona, spriječile nastavak odigravanja utakmice.

"Moj dvogodišnji i šestomjesečni sin nisu mogli disati. Totalni očaj, zabrinuti smo za ljude. To je ludnica, išli smo gledati nogomet, a oni su utakmicu pretvorili u borbu na život i smrt. Moj rođak zamalo je poginuo", kazao je Leonardo Morales, nogometaš Gimnasije.

Publika spašavala živu glavu, jedna osoba preminula

Prvi incidenti dogodili su se ispred stadiona Juan Carmelo Zerillo, kada su vrata bila zatvorena i tribine pune, a stotine navijača pokušalo je ući na stadion.

Pojavile su se glasine da je okidač za nerede bila situacija kada je policija nasilno izgurala neku djevojku.

Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors Argentinska liga: Gimnasia La Plata - Boca Juniors (Foto: Afp)

"Argentinski nogometni savez snažno osuđuje nerede koji su se dogodili danas u blizini stadiona Gimnasia", objavio je Argentinski nogometni savez.

Naposljetku je 57-godišnji muškarac preminuo od kardiorespiratornog zastoja. Preminula osoba identificirana je kao César 'Lolo' Regueiro.

Optužbe na račun organizatora i policije

"Argentinski nogometni savez, s predsjednikom Claudiom Tapijom na čelu, žali zbog smrti navijača Gimnasije", stoji u objavio AFA-a.

Kao i obično u ovakvim situacijama, ubrzo se razvila polemika tko je odgovoran za nasilne nerede. U fokusu su organizatori utakmice i policija.

Gabriel Pellegrino, predsjednik Gimansije, okrivio je policiju i negira optužbe da su pustili u prodaju veći broj ulaznica od dozvoljenog kapaciteta:

"Laž je da smo preprodavali ulaznice. Policija određuje koliko se ulaznica smije prodati, a ona je odlučila zatvoriti vrata stadiona, nismo mi to naredili. Vidjeli smo ljude koji su htjeli ući na stadion, imali su ulaznice, a na tribinama je bilo praznih mjesta“, poručio je predsjednik Gimnasije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider