Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavljuje se ofenziva

Sve je spremno za veliki derbi: Nema kalkuliranja, očekuje nas nogometni spektakl

S obzirom na prve utakmice velikih rivala u nastavku sezone, njihov bi prvi ovogodišnji susret mogao biti pravi festival nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Maksimir je spreman za prvi derbi Dinama i Hajduka ove godine, a Mario Cvitanović ne želi kalkulirati unatoč velikih 12 bodova prednosti nad Hajdukom. 

"Ma svaka utakmica je za sebe i svaku sljedeću utakmicu idemo na pobjedu, što će biti u budućnosti, to ćemo vidjeti. Znači svaka sljedeća utakmica se ide na pobjedu, pa gdje stignemo."

A i s Hajdukove strane stižu jednako ofenzivne najave.

U Dinamu se nadaju dobro popunjenim tribinama

"Naša tendencija je da mi budemo ti koji diktiramo tempo, da mi budemo ti koji u svakoj situaciji želimo igrati napadački i ofenzivno. Ja vjerujem da ćemo mi to pokazati na pravi način i da će svi navijači Hajduka i svi koji budu gledali utakmicu, vidjeti dobar, kvalitetan i odlučan Hajduk", rekao je Željko Kopić.

Sukladno ovakvim najavama, navijači bi mogli uživati odličnom nogometu, a trener Dinama očekuje dobro popunjene tribine.

"Pljesak sa tribine ne može zamijenit apsolutno ništa. Zadovoljstvo navijača ništa apsolutno ne može platit i to je ono za šta mi igramo, za šta se živi i za šta se uživa na kraju."

U Dinamu danas nisu imali podatak o prodanim ulaznicama, pa smo mi odlučili opipati puls navijača. Ostaje dojam da postoji interes za ulaznicama, iako neki navijači nisu bili pričljivi. Ali bilo je i onih koji su jasno izrazili svoje navijačke želje.

Navijači Hajduka optimistični

"Samo Hajduk", rekao je navijač Hajduka Damir.

Za koju ste tribinu onda uzeli?

"Za Jug. Za sebe i sina."

Koliko navijača Hajduka očekujete na utakmici?

"Dovoljno. Dovoljno da im pomognemo da dobiju Dinamo."

A odakle ste, iz Zagreba ili?

"Iz Zagreba."

I navijate za Hajduk?

"Samo Hajduk. Očekujem pobjedu Hajduka. Uvijek sam optimist, pa i sad. I čak kad bi trebali gledat malo realnije, svezano na svu situaciju, ali ja sam optimist", kaže drugi navijač Hajduka koji bi se zadovoljio bilo kakvom pobjedom.

Kojim rezultatom Hajduk pobijeđuje?

"1:0, dosta je. Zabija Almeida."

Hoće li portuglaska zvijezda doista biti junak derbija ili će ta uloga pripasti nekome iz redova Dinama, saznat ćemo sutra oko 17 sati kada bi trebala završiti utakmica koja počinje u 15 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider