Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Livi, legendo!

Velika Livakovićeva gesta: Poklonio je Turskoj dres i rukavice s utakmice protiv Brazila

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković donirao je svoj dres s SP-a kao dio pomoći Turskoj.

Livaković poklonio dres Turskoj (Foto: Facebook T.C. Zagreb Büyükelçiliği)

Devastirajući potresi koji su nedavno pogodili jug Turske i sjever Sirije odnijeli su na desetke tisuće života, a na stotine tisuća ljudi ostale su bez krova nad glavom.

Turskoj je cijeli svijet priskočio u pomoć, baš kao što je Turska, kao jedna od prvih zemalja, uskočila u pomoć Hrvatskoj nakon potresa na Banovini i Zagrebu.

Turke je oduševio potez hrvatskog reprezentativca Dominika Livakovića, koji je odlučio pokloniti svoj dres i rukavice s utakmice protiv Brazila u humanitarne svrhe.

Jedan od najdražih dresova kao dar Turskoj

Od prodaje ovih legendarnih dijelova opreme novac će ići za nesretne ljude na jugu Turske.

''Hvala #Livakoviću, čovjeku velikog srca... Hrvatski vratar Dominik Livaković dao je svoj dres i rukavice kojima je branio jedanaesterce te, nadigravši Brazil, svoju momčad doveo do polufinala Svjetskog prvenstva, a prihod će biti korišten za stradale u potresu'', stoji u objavi turskog veleposlanstva u Zagrebu.

Podsjetimo, Hrvatska je nakon sjajnih obrana Dominika Livakovića u 120 minuta drame protiv Brazila te kasnije u raspucavanju 11-eraca izbacila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Bio je to veliki šok za prvog favorita turnira te cijeli nogometni svijet.

Nedavno su i kasniji svjetski prvaci Argentinci priznali kako su skakali od sreće nakon ove utakmice kao da su već tada osvojili naslov prvaka. Bila je to jedna od najvećih pobjeda Vatrenih u povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider