Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva od četiri velikana

Hajduk i Osijek kreću u neizvjesno HNL proljeće: "Ovo je utrka Formule 1, a zna se što je najbitnije u njoj..."

Hajduk, Osijek, Dinamo i Rijeka ovaj vikend otvaraju proljetni dio sezone.

Pojačanje Hajduka na poziciji desnog beka Dino Mikanović stiže nakon epizoda u Danskoj i Kazahstanu. Za Bijele je do 2015. skupio 35 nastupa, upisao četiri asistencije i postigao jedan pogodak.

Hajduk na Šubićevcu

"Slušajte, kad Hajduk zove, nema tu puno razmišljanja, jednostavno, nisam puno dvojio, dogovorili se lako, tu sam sad", rekao je Dino Mikanović.

Nakon Lukasa Grgića, Mikanović je drugo pojačanje Bijelih za nastavak HNL-a, koji za momčad Valdasa Dambrauskasa slijedi sutra. I to gostovanjem na Šubićevcu.

gol expired VIDEO Gorica rano povela poslije majstorskog poteza Lovrića, Istra okrenula u nastavku divider

"Ponavljam svakoga dana - četvrti smo na tablici, nismo osvojili ništa, ništa konkretno nismo napravili, želimo stvoriti momčad koja će igrati s entuzijazmom, energijom, određenim stilom i na tome ćemo nastaviti raditi“, kaže Valdas Dambrauskas.

Litavac je, kaže, zadovoljan odrađenim poslom na pripremama, a neizostavna tema na današnjoj presici ponovno je, pogađate, bio Marko Livaja.

"Ako pogledamo u povijest nogometa, možemo se primjerice vratiti u 1986. godinu, tada smo imali Maradonu na Svjetskom prvenstvu, 1998. bio je to Zidane. Momčad Real Madrida koja je tri puta za redom osvajala Ligu prvaka imala je Cristiana Ronalda. Za Hajduk - to je Livaja", dodaje Hajdukov šef.

Osijek protiv Belupa

Možda nije Livaja, ali je zato Marin Leovac itekako važan kotačić u momčadi Nenada Bjelice koju slaže za proljeće. Lijevi bek doveden iz Dinama danas je i službeno predstavljen.

"Sretan sam jako što sam došao u Osijek, moram reći da sam jako dobro prihvaćen od igrača i stožera, kao da sam tu već duži period", kaže Marin Leovac.

"Marin je igrač koji ima i iskustvo, koji će nam donijeti i kvalitetu što se tiče i treninga i onoga što želimo ostvariti u ovoj sezoni", kaže Bjeličin pomoćnik Nino Bule.

Prva HNL Prva HNL: Golovi, ljestvica i rezultati utakmica divider

Bule će na klupi u subotu protiv Belupa zamijeniti Nenada Bjelicu, kojem je preminula majka. Bijelo plavima nedostaju Bartolec, Nejašmić, Jugović i Miloš, a premijeru bi trebao imati Mijo Caktaš.

"Ovo je utrka Formule 1, a start je najbitniji. ono što tražimo od njih je stopostotni angažman što se tiče i energije i htijenja i svih zadataka koje stavljamo pred njih, oni će tako i nastaviti raditi jer mi samo tako i znamo. Što se nas tiče, nama je sutra finale Lige prvaka."

A uzbudljiv nastavak jedne od najneizvjesnijih sezona HNL-a, u nedjelju na Maksimiru, derbijem 21. kola, zaključuju Dinamo i Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider