Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još i u sukobu interesa

Velika afera trese Barcu: Evo tko je zapravo najplaćeniji branič svijeta i što je sve tražio

Procurile su inkriminirajuće informacije o Barceloninom senatoru Gerardu Piqueu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Barcaleaks“ ide dalje. Prljavo rublje svako malo izlazi na vidjelo. Nakon objave pikantnih detalja golemih Messijevih zahtjeva i potraživanja dok je igrao u Barceloni, na red je došao Gerard Pique.

Cristian Eriksen i Marcelo Brozović U tekućem izdanju Lige nacija nitko kao Marcelo Brozović divider

Španjolski dnevnik El Mundo došao je do podataka koliko je Pique zapravo zarađivao u Barceloni. Tvrde da je bio daleko najplaćeniji obrambeni igrač svijeta, a niti danas nema braniča koji toliko zarađuje. Piqueova plaća vjerojatno je svjetski rekord.

Najplaćeniji branič na svijetu

Procurila je i informacija da je u Barcinim klupskim uredima sastavljeno interno izvješće u kojem se navodi očita šteta koju je Pique prouzročio katalonskom klubu sukobom interesa. Radi se o poslovima između kluba i njegovih privatnih tvrtki.

Ta dvostruka igra počela je čuvenim dokumentarcem o Griezmannovoj odluci, u kojem je Francuz na kraju odbio ponudu da potpiše za Barcelonu. Film je produciran od strane tvrtke Kosmos, koja je u vlasništvu Piquea.

U sukobu interesa

Takva poslovna strategija postala je jasan problem Barcu. To je navelo bivšeg predsjednika Josepa Mariju Bartomeua da zatraži izvješće s detaljima o mogućim pravnim problemima u koje je Pique hipotetski mogao upasti.

gol expired Modrić najavio pohod na medalje: "Zašto ne bismo napravili taj zadnji korak" divider

Na Camp Nou se navodno razgovaralo o mogućnosti sankcioniranja igrača, no mogući medijski pritisak i Piqueova namjera da odradi ugovor do kraja zaustavili su pravne akcije.

Tražio veću plaću od Ramosa

Kako god, Pique je potpisao astronomski petogodišnji ugovor, u kojem mu je zajamčeno nevjerojatnih 142 milijuna bruto. Taj je ugovor trajao od 2017. do 2022.

Dakle, Pique je zarađivao 28,4 milijuna euro bruto po sezoni, a uz to je imao specijalne bonuse vezane uz moguće osvojene trofeje.
Pique je na razgovoru kod produljenja rekao Bartomeu da želi zarađivati više od velikog rivala iz Real Madrida Sergija Ramosa i biti najplaćeniji stoper na svijetu.

Želja mu je ispunjena jer Ramos zarađivao 12,5 milijuna eura neto godišnje, a Piqueu bi nakon plaćenog poreza ostalo oko 15 milijuna. Barca je pristala i na „porezni bonus“, odnosno nadoknadu PDV-a, koji je iznosio oko 7 milijuna eura.

Bezgranična ljubav prema klubu

U vrijeme pandemije katalonski mediji predstavljali su Piquea gotovo kao filantropa koji je, eto, herojski pristao smanjiti plaću, iako se zapravo radilo o produženju ugovora u zamjenu za odgodu isplate punog iznosa.

Dok se javno prodaju priče o vjernosti. još jednom se zorno pokazalo gdje leži bezgranična ljubav većine profesionalnih nogometaša prema klubu i najdražem dresu. Barcin slogan je „više od kluba“. Za neke njezine igrače doista je to i bio. Zarađivali su faraonski. Kad se podvuče crta, ne treba čuditi što je Barca u tolikim dugovima. Takve plaće bilo je nemoguće servisirati.    

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider