Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi u BIH

Velež oštro kažnjen zbog nasilja u Mostaru: Sucu zapalili automobil, jedna osoba ozlijeđena

Nogometni savez BiH oštro je u srijedu kaznio mostarskog premijerligaša Veleža...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni savez BiH oštro je u srijedu kaznio mostarskog premijerligaša Veleža što uključuje oduzimanje bodova i financijsku kaznu te zabranu obavljanja funkcija u nogometu nakon prekida susreta s banjolučkim Borcem, napada na igrače te spaljivanja automobila u kojemu su se vozili suci.

Velež je kažnjen novčano s 10 tisuća KM i oduzimanjem tri boda, a stadion Rođenih je suspendiran u sljedećih šest utakmica.

Žestoku kaznu saznao je i predsjednik Veleža Šemsudin Hasić kojem je zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu u naredne dvije godine.

Nepoznati napadači zapalili su automobil glavnog suca, a jedna službena osoba je tom prigodom ozlijeđena nedugo nakon što je u Mostaru u utorak navečer prekinut susret Premijer nogometne lige BiH između domaćeg Veleža i banjolučkog Borca zbog upada navijača na travnjak.

Malo prije ponoći u tunelu nedaleko Jablanice presretnuto je vozilo glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića s kojim su se u tome trenutku nalazila dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se nakon toga zapalilo, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru. Dodali su kako je u napadu tjelesne ozljede zadobio Alispahić kojemu je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.

Policija je navela kako su napadači na službene osoba pobjegli u vozilu marke Golf.

Zbog požara u tunelu Lendava nakon zapaljenja vozila oštećen je i energetski kabel zbog čega dio općine Jablanice nema napajanje električnom energijom.

Nogometni susret Veleža i Borca prekinut je u 82. minuti nakon što su navijači upali na travnjak. Neposredno prije toga nogometaši gostujuće momčadi postignli su drugi pogodak za vodstvo 2-0.

Službene osobe su nakon toga prekinule susret. Direktor Nogometnog kluba Borca Dejan Lukendić izjavio je nedugo nakon susreta kako je fizički napadnut u Mostaru.

Uzavrele strasti u gradu na Neretvi dodatno je podgrijala objava visokog dužnosnika SDP-a BiH i izaslanika u Parlamentu Federacije BiH Anera Žuljevića na društvenim mrežama u kojemu je gotovo odobrio napad na suce i nasilje na terenu s navodom 'kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider