Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko se sjeća njega?

''Najveća želja bila mi je zaigrati za Hajduk, ali sam zbog političke odluke morao u Dinamo''

Vedran Ješe otvorio je dušu i otkrio neke zanimljive detalje iz svoje karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od onih nogometaša za koje su mnogi bili uvjereni kako će imati puno veću karijeru jest i Vedran Ješe. Danas kao 40-godišnjak još uvijek igra nogomet za trećeligaša Primorca iz Biograda na moru.

Ješe je vrhunac karijere imao dok je igrao za svoj prvi seniorski klub NK Zagreb, s kojim je pod vodstvom Cice Kranjčara osvojio onaj povijesni naslov 2002. godine. Dvije godine kasnije prešao je u Dinamo.

''Nakon Zagreba trebao sam ići u Hajduk umjesto Dinamo. Čak je bila bolja priča, politički sam morao u Dinamo, iz vrha je bilo naređeno. Hajduk je osvojio naslov, a ja sam završio u ‘Ligi za bedaka''', otkrio je Ješe Čoviku s mora.

Ješe je u podužem intervjuu dobio i pitanje čitatelja koja mu je neostvarena želja. Ovako je izgledao sam kraj razgovora s bivšim igračem Zagreba, Dinama, Thuna, sarajevskog Olimpika, Kavale i Zadra.

''Zaigrati za Hajduk!''

''Žao mi je jako jer ja sam nekako i kad sam igrao u Zagrebu više volio i cijenio Hajduk. Ne volio, nego nekako mi je taj temperament odgovarao, to navijanje, ludilo, taj dio volim. Vjerojatno sam zato došao živjeti u Zadar jer meni taj temperament odgovara i to je jedna od sportskih neostvarenih želja što nisam zaigrao pred punim Poljudom za Hajduk. Zanima me koliko bi me mogli vući, dignuti i koje bi bile moje krajnje mogućnosti…''

Osvrnuo se na situaciju u Hajduku danas.

''Odem često gledati Hajduk kad su europske utakmice. Do kraja osmog, onda više ne idemo. Zbog njih mi je jako, jako žao što nemaju plan. OK, udruga, oni govore što je dobro, što nije… Sportska politika je najvažnija. Dovedi normalnog sportskog direktora, imaj zdrav financijski plan i probaj pogoditi s pojačanjima koja će tebi donijeti kvalitetu i kasnije novac'', smatra rođeni Banjalučanin koji već niz godina živi u Zadru.

''Njima trebaju tri pobjede u nizu da bude 35 tisuća ljudi. Pa daj dovedite tih pet igrača koji će često imati te pobjede'', poručuje Ješe, koji se još jednom osvrnuo na neostvarenu želju da zaigra na Poljudu u dresu Hajduka.

''Bilo je pet-šest prijelaznih rokova uvijek tu negdje blizu i nije se nikako ostvarilo.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider