Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pobjeda vodi na sedmo nebo"

Večeras se u susjedstvu igra velika utakmica: Ulog je ogroman, više od sporta

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo ovog ponedjeljka između ostalog donose utakmicu Crna Gora - Srbija.

Prosvjedi u Crnoj Gori (Foto: Afp)

Odbrojavanje do sutrašnjeg dvoboja Turska - Hrvatska večeras će nam skratiti osam utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo, među kojima svakako najviše pozornosti privlači ona u Podgorici u kojoj će snage odmjeriti Crna Gora i Srbija.

Dakako, ne samo s nogometnog aspekta već i zbog svih onih napetosti koje u odnosima između ovih država traju neko vrijeme, s naglaskom na unutarnju političku situaciju u Crnoj Gori i podjele među stanovništvom.

Tenzije između prosrpske struje i procrnogorske, koja želi odmak u Srbije u svakom, a ponajprije u političkom smislu, iznimno su visoke, posebice u kontekstu aktualnih predsjedničkih izbora.

Ne čudi stoga što se u crnogorskim medijima u najavama uoči ove utakmice mogu pročitati naslov poput "Pobjeda vodi u sedmo nebo".

Mirko Vučinić Crnogorska legenda prisjetila se svojeg velikog nastupa: "Proradio mi inat, pa sam Hrvatskoj zabio tri komada!" divider

Dodatni ulog toj utakmici dali su i rezultati prvog kola skupine G. Srbija je na svojem terenu svladala Litvu, dok je Crna Gora kao gost ostvarila veliku pobjedu u Bugarskoj. Uzevši u obzir činjenicu da je Mađarska u prvom kolu bila slobodna, večeras ćemo imati i izravni obračun za prvo mjesto u grupi.

U svakom slučaju očekuje se spektakl, od onog na travnjaku do onog na tribinama, a na ulicama valjda neće biti preburno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider