Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO TREBA ZNATI

Važna obavijest za navijače Hajduka i Šibenika, ali i građane Rijeke: Kako do Rujevice?

Ove srijede Hajduk i Šibenik igraju finale Kupa na riječkoj Rujevici.

Galerija Pogled na grad Rijeku Rujevica Tribina gdje će biti Funcuti +2 Tribina gdje će biti smještena Torcida

U suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, Hrvatski nogometni savez pripremio je informacije i upute za navijače Hajduka i Šibenika uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, piše službena stranica HNS-a.

''U srijedu 24. svibnja s početkom u 19:00 sati, na stadionu HNK Rijeka bit će odigrana finalna utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika. S obzirom na veliki interes navijača klubova finalista za ovo javno okupljanje, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja.

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi na stadion HNK Rijeka bit će otvoreni od 16 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle očekivane gužve u prometu i parkiranju, kao i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Obavijest za navijače HNK Hajduk

Za navijače HNK Hajduk glavni prihvatni punkt je Kikovica - Soboli, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 15 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici. Navijači HNK Hajduk, koji dolaze organizirano vlakom iz Splita, bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije.

Tribina gdje će biti smještena Torcida Tribina gdje će biti smještena Torcida (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Obavijest za navijače HNK Šibenik

Navijači HNK Šibenik bit će u organizaciji policije i HNS-a pravovremeno prepraćeni u zonu stadiona HNK Rijeka. Svim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punktova predviđenih za prihvat, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Posebna regulacija prometa na području grada Rijeka

Na dan utakmice, 24. svibnja, organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa, tako da će se od 12:00 do 24:00 sati uspostaviti blokada prometa u nerazvrstanoj cesti (uz stadion HNK Rijeka) od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti za sva vozila osim interventnih vozila i vozila s propusnicom.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona osim ako nemaju parking propusnicu koja je izdana od strane organizatora.

Tribina gdje će biti Funcuti Tribina gdje će biti Funcuti (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice.

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako mogu, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Rijeke.

Fer, korektno i sportsko navijanje

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Tko će osvojiti Kup?

Ukupno glasova:

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Dodatne informacije mogu se pronaći u obavijesti za javnost Policijske uprave primorsko-goranske županije.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider