Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže najdraži protivnik

Vatreni je sporo započeo sezonu u Bergamu, ali Talijani najavljuju buđenje "tihog bombaša"

Mario Pašalić imao je spor početak u tekućoj sezoni, ali Talijani najavljuju njegovo buđenje uoči susreta s njegovim "najdražim protivnikom".

Mario Pašalić (Foto: Profimedia)

Prošlogodišnji osvajači Europske lige Atalanta, imali su težak početak u tekuću sezonu. Trenutno su osmoplasirani u talijanskom prvenstvu, a uslijed turbulentnog perioda Mario Pašalić nije uspio pronaći najbolju formu.

Hrvatski reprezentativac je tokom godina razvio reputaciju najboljeg golgeterskog veznjaka u Italiji, a tome svjedoče i njegove brojke koje su iz sezone u sezonu izvrsne.

Međutim, izuzev asistencije na otvaranju prvenstva protiv Leccea, Pašalić je bez učinka, ali talijanski portal Tutto Atalanta najavljuje kako bi se sve to moglo promijeniti ovog vikenda.

"Hrvat ima odličan učinak protiv..."

Naime, ovog vikenda Atalanta gostuje u Veneciji, a talijani navode kako je upravo momčad Venezie najdraži protivnik hrvatskog reprezentativca:

"Mario Pašalić, prijašnjih sezona raznovrstan i nerijetko odlučujući veznjak, ove godine još nije zabio gol, ali utakmica protiv Venezije posebna je prilika da se taj niz prekine. Dapače, Hrvat ima odličan učinak protiv igrača lagune, zabio je hat-trick i gol u posljednje dvije utakmice protiv njih."

"Nalazi se u rangu s De Bruyneom i Reusom..."

Zatim su objasnili razliku u njegovoj ulozi ove sezone, ali i naveli kako se njegove brojke iz veznog reda mogu uspoređivati s europskom elitom:

"Pašalić se od dolaska u Serie A profilirao kao jedan od najistaknutijih veznjaka talijanskog prvenstva. Nitko drugi u njegovoj ulozi nije zabio više od njega od 2018. do danas, sa 44 gola. U Europi se nalazi u rangu s velikim igračima poput Reusa i De Bruynea, što je znak koliko je vrijedan njegov napadački doprinos."

"On je u ovom prvom dijelu sezone igrao defenzivnije, ograničavajući napade u napadu. To je utjecalo na njegov zbroj golova, ali je njegova prisutnost i dalje bila ključna za uravnoteženje momčadi u razdoblju ozljeda i taktičkih hitnih situacija. Njegov povratak u napadački vezni mogao bi se pokazati odlučujućim u nadolazećim tjednima, pogotovo ako bude morao zamijeniti Koopmeinersa."

"On je sada veteran, a uvijek je pokazivao..."

Za kraj, talijanski portal dotakao se njegove budućnosti u Bergamu:

Pašalić je sada veteran Atalante, jedan od onih igrača koji, iako često počinju s klupe, na kraju budu nezamjenjivi. U veljači će napuniti 30 godina, a ugovor mu istječe u lipnju 2024. godine : eventualna obnova sigurno će biti tema razgovora u nadolazećim mjesecima. Hrvat je uvijek pokazivao da je dorastao izazovima i nedjelja protiv Venezije mogla bi biti početak njegovog sezonskog buđenja.

Domagoj Duvnjak VIDEO O ovom Duvnjakovu potezu bruji rukometna Njemačka: Dvojac je ležao na parketu, a onda... divider

Velimir Zajec Predsjednik Dinama: "Baturina je igrač koji će jednog dana zamijeniti Modrića..." divider

Navijači Dinama Frustracije navijača Dinama zbog ulaznica za Salzburg: Komplicirana procedura dio je UEFA-ine uvjetne kazne divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Navedeni iznos Gradu Splitu je dodijeljen za studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju Gradskog stadiona Poljud. ✅⚽

📸: PIXSELL
🗣: "Način na koji se ta dva mladića razvijaju stvarno je na ponos svima nama u Dinamu i onima koji su tu bili prije mene." ⚽

📸: Damir Krajac / CROPIX
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱