Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uspješna obitelj

VIDEO Četiri sestre igraju za Hrvatsku, a imaju još i tri brata vaterpolista

Riječ je o Splićankama - sestrama Butić koje igraju za Hrvatsku na Euru.

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija očekivano je uvjerljivim porazom od favoritkinja prvenstva Nizozemki otvorila EURO u Splitu. No, bio je to i trenutak za vaterpolsku povijest, jer su prvi put za jednu seniorsku reprezentaciju zaigrale 4 sestre. Riječ je o Splićankama - sestrama Butić, koje je posjetio naš Stipe Antonijević.

''Jelena 15 godina, Magdalena 17 godina, Domina 22, Ivana 26."

Ili kraće sestre Butić. Da, dobro ste čuli. Četiri sestre Splićanke predstavljaju Hrvatsku na vaterpolskom EURU u Spaladium Areni.

''Do sada nitko nije ima toliko sestara. Zapravo Španjolska ima dvije, Grčka tri sestre, ali mi smo evo uspjeli da imamo sve četiri. Iskreno, nisam mogla vjerovati da ću igrat Europsko prvenstvo sa svoje tri mlađe sestre, prvenstveno zbog toga što je Jelena 11 godina mlađa od mene'', kaže Ivan Butić.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene Hrvatske vaterpolistice velikom razlikom izgubile na otvaranju Eura u Splitu divider

Iako još nije proslavila ni 16. rođendan, upravo je najmlađa Jelena najtalentiranija uvjeravaju nas ostale tri sestre.

''Čast mi je igrat za seniorsku reprezentaciju, jer san najmlađa i to daleko najmlađa. Od mene ima ovdje - najstarija igračica starija je od mene 17 godina, može mi i mama bit ovdje'', kaže Jelena,

Kad smo već kod majki, morali smo pitati kako se gospođa Butić nosi sa toliko veša za pranje.

''Kad dođemo doma s treninga, padne joj mrak na oči. A tek s puta! Dogodilo se sad da smo imali samo dva dana između priprema i ovog Europskog jedva se sva roba oprala, skoro smo dvije mašine uzeli u susjeda još, al nismo sva sreća (smijeh)."

A što tek kada kući dođu i tri brata vaterpolista? Znamo da, zvuči nestvarno, ali ove četiri sestre vaterpolske reprezentativke

Hrvatske imaju i tri brata vaterpolista.

''Dva su nam igrala ovu sezonu vani u Francuskoj, jedan je igrao u Jadrana kao nas četiri."

Koliko vi kruha za doručak svi pojedete kad ste zajedno?

''Pa evo ja sama pojedem najviše, jer ja samo jeden kruh, a oni ostali šta im ostane."

Ova najvaterpolskija obitelj na svijetu ljubav prema ovom sportu naslijedila je od oca, bivšeg vaterpolista.

Nikola Vlašić VIDEO Nikola Vlašić zabio za Torino svoj prvi gol sezone divider

''Tata je počeo s tim vaterpolom, pa je nama plivanje bilo dosadno. Bolje naganjat ovako balun pa smo tako svi došli u taj vaterpolo zapravo."

A kako je to trenirati četiri sestre, pitali smo bivšeg člana Barakuda, danas izbornika ženske reprezentacije Aljošu Kunca.

Aljoša Kunac, izbornik ženske vaterpolske reprezentacije:

''A kako hendlamo s njima? Sva srića, Ivana je tu najstarija pa onda ona mi pomaže."

Mama 2?

„Mama 2, tako je i kapetanica mi je usput i da nje nema bilo bi teže. A ovako, ka mama je stvarno i šta god kažem one slušaju i nema problema."

Sestre Butić sada s Hrvatskom sanjaju prolazak teške skupine na Euru, a s obzirom da žive na Spinutu, nadaju se i glasnoj podršci s tribina.

''A doslovno se imamo od kuće spustiti pet minuta i u Areni smo, tako da se nadamo da će nas doći podržati svi iz kvarta'', dodaje Ivana.

''Kad se okrenete na tribinu i vidite jedan red samo vaših ono oko srca van je stvarno toplo'', kaže Magdalena.

Ženski vaterpolo u Hrvatskoj je na znatno nižim razinama od muškog, pa se od njega ne može živjeti. Zato je sestrama obrazovanje na prvom mjestu.

''Želje za budućnost? Završit faks, napravit nešto na ovom Europskom pa dalje što bude."

Pa neka vam je sa srećom, Barakudice!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider