Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furiozni preokret

Mirisalo je na senzaciju, ali ipak ništa: Italija čeka Hrvatsku u polufinalu Europskog prvenstva

Italija je izborila polufinale Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu pobjedom protiv Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Italije pobijedila je u četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva Francusku s 16:8 (2:3, 5:2, 4:1, 5:2) i izborila plasman u polufinale gdje će igrati protiv pobjednika utakmice Hrvatska - Gruzija.

Četvrtinu i pol je mirisalo na senzaciju, činilo se da bi finalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva mogli ispasti od mlađahne Francuske, ali na kraju su stvari ipak sjele na svoje mjesto i Settebello je otišao u borbu za medalje. 

U prvoj četvrtini puno problema Talijanima je zadavao Thomas Vernoux, izneredio je njihovu obranu i pritom uspio postići dva pogotka, za francuskog vodstvo 3:2.

Druga je donijela nevjerojatne amplitude u igri obaju reprezentacija. Francuzi su iskoristili smušenost Talijana, došli do prednosti od dva gola (5:3) i u tim je trenucima utakmica izgledala kao da bi mogla otići na njihovu stranu, kao da bi mogli napraviti još jedan veliki skalp, nakon što su u razigravanju za mjesto u četvrtfinalu eliminirali Srbiju.

Talijani serijom 7:0 slomili Francuze

No, uslijedio je čudesni povratak Italije. Do poluvremena su postigli četiri gola, a u jednakom stilu su otvorili i treći dio igre. Ukupno su Talijani na prijelazu iz druge u treću četvrtinu napravili seriju od 7:0, došavši od zaostatka 3:5 do vodstva 10:5 i to je bilo to.

Briljirao je u tom razdoblju Francesco Di Fulvio sa četiri pogotka.

Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 11:6, da bi Vincenzo Dolce u prvom napadu četvrte zabio svoj treći gol za 12:6.

Francuzi su se u završnici potpuno raspali i završilo je (pre)visokih osam razlike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider