Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mala četvorka

Nije samo u Prvoj HNL ludnica, čak četiri drugoligaša bore se za jedno mjesto

Uz Varaždin, Rudeš i Dubravu, u ozbiljnoj konkurenciji za naslov Druge HNL je i Orijent. Do kraja sezone još je deset kola, a ove četiri momčadi su unutar devet bodova. No, ulaznica za elitu - samo je jedna.

Puni pozitive i dobre energije, a kako i ne bi bili, kada su Varaždinci prva momčad Druge HNL. Momčad sa sjevera Lijepe naše ponovno kuca na vrata elitnog ranga. Ozbiljan rad daje rezultate, a drugoplasiranom Rudešu, uz utakmicu više, bježe za pet bodova.

"Dečki vrijedno rade, moram ih pohvaliti u zadnje vrijeme imamo 10 pobjeda, tri neriješene, poraz i bitno je bilo da smo se vratili pobjedama, vjerujemo, radimo", kaže trener Varaždina Mario Kovačević.

Za Varaždin ove sezone zabijaju i Hajdukovi dragulji, Mikele Šego i Tonio Teklić, a tu je i Fran Brodić koji je još kao klinac otišao iz Dinama u Belgiju. Sve ih nadgleda iskusni kapetan Igor Postonjski, čovjek koji u nogama već ima pet sezona prvoligaškog nogometa.

"To su sve vrhunski dečki, igrači, Brodić je pokazao prije puno godina o kakvom se igraču radi, Šego ne znam kako nije eksplodirao negdje drugdje, Teklić igrač poteza i velim – imamo momčad za prvu ligu, da je ta ekipa bila lani ne bi sad bili u drugoj ligi", kaže kapetan Varaždina Igor Postonjski.

Prvi pratitelj Varaždinaca, Rudeš, ove sezone je ozbiljno namučio Osijek u osmini finala Kupa i pokazao da u njemu ima prvoligaškog materijala. Sutra igraju zaostalu utakmicu s Cibalijom, a u slučaju pobjede, Varaždincima dolaze na samo dva boda.

Prvu ligu sanjaju još Dubrava i Orijent

Povratak u Prvu HNL sanja i Dubrava. Prvi i posljednji put u najelitnijem društvu bili su davne 94., a tada ih je u najelitniji rang uveo bivši hrvatski izbornik Ante Čačić.

"Pa zašto ne? Mislim da uprava na čelu s Rokom Ivanovićem ima te ambicije, zašto ne? Mislim da za sljedeću sezonu, par pojačanja, da ostavimo kostur ekipe, mislim da je to sve realnost, postoji mogućnost", kaže trener Dubrave Alen Šušnić.

"Od početka sam tu, otkada je klub bio u četvrtoj ligi i rastem s njim. Svaki sportaš želi igrati Prvu HNL, to je cilj svima. I lijepo je ići iz lige u ligu, sve više i više", rekao je kapetan Dubrave Tin Ljubanović.

Uz Varaždin, Rudeš i Dubravu, u ozbiljnoj konkurenciji za naslov je i Orijent. Do kraja sezone još je deset kola, a ove četiri momčadi su unutar devet bodova. No, ulaznica za elitu - samo je jedna.

Tablica Druge HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider