Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekao šansu, bio dobar, pa...

Epilog svađe u hrvatskom prvoligašu: Sporazumno raskinut ugovor s pouzdanim vratarom

Božidar Radošević više nije igrač Varaždina.

Božidar Radošević (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Nogometni klub Varaždin objavio je na svojem Facebooku da je sporazumno raskinuo ugovor s vratarom Božidarom Radoševićem.

Iznenađujuća je to vijest za sve koji pomno prate HNL, a naročito za sve koji su pratili na koji su način Varaždinci otvorili prvenstveno nadmetanje u 2023. godini.

Naime, Radošević je bio najbolji igrač Varaždina u onoj odgođenoj utakmici protiv Gorice, a zatim i u domaćem remiju s Lokomotivom. U oba ta susreta sačuvao je svoju mrežu netaknutom, što je bio pravi raritet jer Varaždinci su u baš svakoj utakmici jesenas primili pogodak.

Cijelu polusezonu vrata Varaždina čuvao je Oliver Zelenika, koji je imao status prvog vratara, a Radošević mu je ljetos doveden da bude pričuva. Sjedio je Radošević cijelo vrijeme na klupi i strpljivo čekao svoju priliku, koju je dočekao u spomenutom dvoboju protiv Gorice, kada Zelenike nije bilo zbog crvenog kartona.

Obranio je jedanaesterac u 90. minuti i spasio bod Varaždincima. Uslijedio je domaći ogled protiv Lokomotive, koji je također završio rezultatom 0:0 i ponovno je Radošević bio najbolji igrač varaždinske momčadi. Dakle, za ta dva osvojena boda on je bio uvjerljivo najzaslužniji.

No, onda je došao prošlotjedni susret sa Slaven Belupom, uoči kojeg je trener Mario Kovačević odlučio da će braniti Zelenika. Radošević to nije baš najbolje prihvatio, burno je reagirao smatrajući da je takva odluka nepravedna. Nije se na tome zaustavio, već je kontaktirao čelnike kluba i zatražio raskid ugovora, što se u konačnici i dogodilo.

Radošević je inače izdanak Hajdukove Akademije, a u karijeri je osim za Majstora s mora branio za niz drugih klubova, i u Hrvatskoj (Šibenik, Inter Zaprešić...) i u inozemstvu (Željezničar, Budućnost, Koper, Balmazujvaros, Debrecen, Persepolis).

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider