Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak udarac

Šok u Madridu: Zidaneov miljenik i dugogodišnji Realov oslonac na rubu odlaska

Real Madrid mogao bi doživjeti težak udarac.

Zinedine Zidane i Raphael Varane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid mogao bi ostati bez stupa obrane i jednog od dokapetana momčadi – Raphaela Varanea.

Da 25-godišnji francuski stoper razmišlja o odlasku, prvi je objavio ugledni L'Equipe, pa ta priča zasigurno nije bez osnove. Nove informacije otkriva madridska Marca, list blizak kraljevskim odajama Real Madrida.

Po njihovu pisanju, Varaneov je odlazak ozbiljna mogućnost, a svoja razmišljanja već je podijelio i sa suigračima. Varane navodno želi promijeniti sredinu i potražiti nove izazove s obzirom na to da je u Realu osvojio doslovno sve što je mogao.

Znakovito, Varane je u intervjuu za Le Parisien rekao da ''ne želi govoriti o svojoj budućnosti''. I to se može protumačiti kao znak da nešto kuha u francuskom stoperu…

Zidane doveo Varanea u Real, a sada bi mogao ostati bez njega

U istim intervjuu govorio je i Zinedineu Zidaneu, odnedavno novom starom treneru Reala. Upravo je Zidane, tada još savjetnik Kraljevskog kluba, bio jedan od ključnih ljudi u operaciji dovođenja Varanea 2011., a legenda kaže da mu je isprva Varane spustio slušalicu jer nije vjerovao da je na liniji doista legendarni Zizou.

Varane je na kraju ipak postao igrač Reala i standardni prvotimac, jedan od najzaslužnijih za berbu trofeja posljednjih godina. Pored toga je, iako mu je tek 25 godina, već postao i prvak svijeta s Francuskom.

Naravno da se Zidane neće samo tako odreći vrhunskog igrača kojeg cijeni i kojem vjeruje, a kojeg je vrlo teško pronaći na tržištu. Pored nogometnih kvaliteta, Varane je na glasu i kao intelektualac izvan terena te pravi primjer za suigrače.

"Nastojim prenositi mirnoću i motivaciju na svoje kolege. Nema potrebe za vikanjem, to nije u mojoj prirodi, ali kada govorim, suigrači me slušaju. To sam naučio od Zidanea. Bez podizanja tonova imam duboko poštovanje svlačionice", rekao je za Le Parisien.

Zainteresiranih ima napretek, tko ne bi volio vidjeti Varanea u svojim redovima?

Iako se čini da Zidane i Varane imaju vrlo prisan odnos, ali ako stoper Reala doista čvrsto odluči otići, trener ga teško može zaustaviti u toj namjeri.

A zainteresiranih ima i više nego dovoljno, praktički nema kluba koji ne bi volio vidjeti Varanea u svojim redovima. Već se naveliko piše o interesu Juventusa koji je u potrazi za novim, mlađim stoperima, a kao ozbiljan kandidat figurira i Manchester United.

Spominju se i Bayern i naravno PSG, jedini francuski klub koji se može priuštiti takav transfer. Varane je po Transfermarktu najvrjedniji obrambeni igrač svijeta - 80 milijuna eura. Real zasigurno neće pristati na manju cifru, a vjerojatno bi tražio i ''koji euro'' više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider