Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li ih koštati?

Valverde ne vjeruje Coutinhu? Kad je Barci ''gorjelo'', zna se tko je bio u prvih 11

Barcelona u utorak od 20:45 gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja u osmini finala Lige prvaka.

Phillipe Coutinho i Andres Iniesta (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Chelsea – Barcelona jedan je od najjačih parova prvog kruga nokaut-faze Lige prvaka. Svi znamo za njihovu ne tako davnu povijest, ''zločinca'' Ovreboa, Messijevu ''blokadu'' (bez gola u čak osam utakmica) te činjenicu da u 12 međusobnih dvoboja Chelsea ima pobjedu više od Barce (4 na prema 3).

Chelsea možda nije u bajnoj formi, ali sve ovo daje posebnu draž utakmici na Stamford Bridgeu, baš kao i blijeda forma Katalonaca u posljednjih nekoliko utakmica. Dan uoči londonskog spektakla sve je manje onih koji bi stavili ruku u vatru na dobar rezultat gostiju koji su u blagoj krizi igre i rezultata.

Zbog toga je Ernesto Valverde kod sjajnog, baskijskog, ''malog'' Eibara morao izvesti najjaču postavu i odnio vrijednu pobjedu. Od obrane predvođene Umtitijem i Piqueom do veznog reda s Busquetsom, Rakitićem, Paulinho i – Andresom Iniestom.

Valverde nije htio ništa prepustiti slučaju jer novi kiks (dva remija u nizu) značio bi novo topljenje prednosti pred sve upornijim Atletico Madridom. I zato je igrao Andres Iniesta, a ne Phillipe Coutinho koji se zbog odmaranja Španjolca očekivao u prvih 11.

U oba remija, protiv Espanyola i Getafea, igrao je Coutinho, no Valverde je odlučio kod Eibara zaigrati s Iniestom unatoč tome što su već za tri dana morali na noge Chelseaju protiv kojeg Brazilac nema pravo nastupa jer je igrao s Liverpoolom u istom natjecanju.

''Odluka je bila najbolja za moju momčad da dođe do pobjede'', pravdao se nakon Eibara Barcin trener te dodao:

''Prošli je tjedan igrao Coutinho, pa je ovaj put počeo Iniesta. Istina, u utorak nas čeka nova utakmica, ali ovo je bila isto važna utakmica.''

Mnogi smatraju kako bi Coutinho sigurno zaigrao i u Baskiji da nije bilo kikseva. Očito je da Valverde još uvijek više vjeruje senatoru Iniesti, što je i razumljivo, no vidjet ćemo je li se Barcin čarobnjak nepotrebno umorio tri dana uoči važne utakmice u Ligi prvaka. Nekad takve utakmice odluče i najmanje sitnice…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider