Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srećom, nije bilo incidenata

Opasne provokacije: Delije šaraju po Hrvatskoj i pozivaju na utakmicu kadrovima Maksimira

Navijači Crvene zvezde opasno su se zaigrali na području Republike Hrvatske.

Galerija Naljepnica Delija ispred Maksimira (Screenshot)

Za subotnju prvenstvenu utakmicu Crvene zvezde s Mačvom navijačka grupa Delije poziva navijače na stadion akcijom koja je uključivala i šaranje po zidovima hrvatskih gradova.

Oni su u nekim gradovima Europe snimali vlastite naljepnice, pa tako i u Zagrebu na jednom stupu kraj maksimirskog stadiona.

Također, na odmorištu Plitvice na zagrebačkoj obilaznici napisali su ''Knin'' na ćirilici, a u Šibeniku se, vezano za ovu akciju ili ne, prošlih dana pojavilo nekoliko natpisa ''Delije''.

Srećom, prilikom ovih provokacija po Hrvatskoj, navijači Crvene zvezde ostali su nezamijećeni pa nije došlo do incidenata.

Nažalost, ovakve stvari sigurno ne idu u prilog situacijama u kojima se osobe u obilježjima, u ovom slučaju Crvene zvezde, mogu sigurno šetati po hrvatskim gradovima.

Sjetimo se što se dogodilo u Splitu vaterpolistima tog kluba koje su huligani u sramotnom napadu, koje je uključivalo i bacanje u more sa Rive, zamijenili za navijače koji se inače služe ovakvim vrstama provokacija zbog hvaljenja na društvenim mrežama.

U navijačkom svijetu ove su akcije dio folklora, no kad dođe do incidenata u kojima pritom stradaju i nevini ljudi, jasno je koliko su ovakve radnje opasne i štetne.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider