Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo zasluženo slavio

Trener Hajduka otkrio što je presudilo utakmicu: "Kod jedanaesteraca tri stvari igraju ulogu"

Dinamo je pobijedio Hajduk na Maksimiru i osvojio SuperSport Superkup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je pobijedio Hajduk boljim izvođenjem jedanaesteraca i osvojio SuperSport Superkup na Maksimiru. Nakon utakmice trener splitskog sastava Valdas Dambrauskas nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi:

"Nismo bili bolja momčad. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko dobrih šansi, ali nismo ih iskoristili. Imali smo dobru tranziciju, ali nedostajala je završnica. U drugom poluvremenu zaigrali smo s dva krila u sustavu 4-3-3", kazao je pa nastavio:

gol expired Čudesni Lovre Kalinić spašavao Hajduk, ali nije mogao sam protiv Dinama: "Ostaje veliki žal" divider

"Znamo što trebamo popraviti, ali dospjeli smo do jedanaesteraca gdje određenu ulogu igra malo sreće, malo psihologije, a i malo iskustva", rekao je Dambrauskas pa dodao kako je ovo tek početak sezone, da momčad još uvijek nije u optimalnoj formi.

"Za tri, četiri utakmice bit ćemo u pravoj formi".

Hajduk ima veliku prednost 

Za tjedan dana Hajduk otvara novu sezonu Hrvatske nogometne lige gostovanjem u Puli kod Istre 1961 koja je prošle sezone uzela važne bodove splitskom sastavu na Aldo Drosini:

gol expired Ante Čačić nakon novog trofeja: "Moram se zahvaliti i Torcidi" divider

"Ne znam ima li smisla uopće gledati prijateljske susrete Istre. Bio sam u potpunosti koncetriran na ovu utakmicu, ali sada ćemo se početi pripremati za dvoboj s Istrom", zaključio je trener Hajduka koji tek 4. kolovoza igra prvu utakmicu u Europi.

Mogla bi to biti prednost za splitski sastav koji se do tada može još bolje uigrati, ali do tada imaju čak tri susreta u HNL-u.

Dambrauskas otkrio stižu li pojačanja

Na konferenciji za novinare nakon utakmice Dambrauskasa su upitali za pojačanja:

"Sačuvali smo veliki dio momčadi. Sretan sam s kadrom kojeg imam na raspolaganju. Ako dođe neko pojačanje, bit će dodatak na već kreiranu momčad", zaključio je Dambraukas koji je posebno nahvalio Lovru Kalinića, kapetana splitskog sastava:

"Bio je igrač utakmice. On je najbolji vratar u Hrvatskoj".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider