Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vijest s Poljuda

Valdas Dambrauskas je novi trener Hajduka!

Od 19 sati na Poljudu uživo pratimo predstavljanje novog trenera Hajduka, Valdasa Dambrauskasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valdas Dambrauskas je novi trener Hajduka, službeno je objavio splitski prvoligaš na svojim internetskim stranicama.

Od 19:11 na rasporedu je službeno predstavljanje novog trenera Hajduka koje možete izravno pratiti na portalu gol.hr!

Nakon poraza kod Slaven Belupa čelnici Hajduka uručili su otkaz švedskom treneru Jensu Gustafssonu kojem je ovo bio četvrti prvenstveni poraz u nizu, a to je prelilo čašu strpljenja predsjednika Jakobušića i sportskog direktora Nikoličiusa koji su brzo pronašli njegovu zamjenu.

Tko je Valdas Dambrauskas?

Radi se o 44-godišnjem treneru iz Litve koji je već uspješno surađivao sa sportskim direktorom Nikoličiusom. Skupa su radili tri sezone u Žalgirisu te jednu sezonu u Gorici.

Iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je započeo u nogometnim Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda.

Dambrauskas na Poljud stiže nakon epizode u bugarskom Ludogorecu s kojim je osvojio prvenstvo i Superkup, dok je sa Žalgirisom osvojio baš sve: dva puta prvenstvo, tri puta Kup te dva puta Superkup. Sada ga čeka ipak najteži posao u karijeri, klupa Hajduka.

''Valdas Dambrauskas je trener koji je tijekom svoje karijere vodio vrlo dobro organizirane i uspješne momčadi koje je svojim trenerskim znanjem nadograđivao. Uvjeren sam da će nam donijeti novu energiju i da će svojim znanjem te iskustvom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete u svim segmentima nogometne igre. Profil je trenera koji prije svega traži uspostavu pozitivnog odnosa s cijelom momčadi što smatramo temeljnim preduvjetom za uspjeh'', rekao je o svom starom suradniku sportski direktor Mindaugas Nikoličius te dodao:

''Preferira rad s igračima snažnog karaktera, smatra da je rad s takvim profilom igrača bitan za uspjeh i dolazak do najviše nogometne razine. Mišljenja sam da će uz sve navedeno u relativno kratkom roku podići razinu kvalitete naše igre, vrijednost igrača, a samim time će dati novu dimenziju momčadi, potrebnu u borbi za trofeje.''

Je li Dambrauskas dobro rješenje za Hajduk?

Ukupno glasova:

S trenerom Dambrauskasom stižu dvojica pomoćnika, 47-godišnji Marius Skinderis i 36-godišnji Justinas Gasiunas.

Već za četiri dana čeka ga prvi ispit, prvenstveni dvoboj protiv Hrvatskog Dragovoljca u susretu 15. kola HT Prve lige na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider