Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po očekivanjima

Utakmica koja je bila pod povećalom završila po "scenariju"

Reprezentacije Slovačke i Rumunjske odigrale su svoju posljednju utakmicu grupe E

Slovačka - Rumunjska (Foto: Afp)

U dvoboju zadnjeg kola skupine E EURA u Frankfurtu su nogometaši Slovačke i Rumunjske odigrali 1-1, što je rezultat koji je obje momčadi odveo u osminu finala.

Slovaci su poveli preko Ondreja Dude (24), a za Rumunje je izjednačio Razvan Marin (37pen).

Gotovo cijela Europa je nagađala da će Slovaci i Rumunji odigrati bez golova i tako proći u osminu finala. To se i dogodilo, ali uz puno "vatre" na terenu, puno više od očekivanoga. Slovaci su poveli, a Rumunji poravnali iz kontroverznog penala jer mnogi vjeruju da prekršaj nije uopće bio, a ako je i bio, dogodio se izvan kaznenog prostora.

Rumunji su tako postali pobjednici ove skupine, posve neočekivano jer su u mnogim prognozama bili autsajderi. Slovacima je uspjeh plasman među 16 najboljih, a nagrada će im biti dvoboj sa Španjoskom ili Engleskom.

Neočekivani početak

Utakmica je počela živahno, a prvu veću šansu imao je u 11. minuti Rumunj Andrei Ratiu koji je uputio precizan šut s lijeve strane, ali vratar Martin Dubravka mu je obranio šut.

Iz svoje prve opasnije situacije Slovaci su zabili u 24. minuti. Juraj Kucka uputio je precizan centaršut s desne strane, a Ondrej Duda je posve neometan s desetak metara udarcem glavom pogodio mrežu.

U 32. minuti vrlo aktivan rumunjski lijevi bek Ratiu je još jednom pokušao dalekometnim udarcem, ali ravno u vratara Dubravku. samo pet minuta kasnije Rumunjskaje izjednačila iz kaznenog udarca nakon što je David Hancko srušio Ianisa Hagija. Sudac je isprva dosudio slobodni udarac, ali je potom intervenirao VAR i Rumunji su ipak dobili kazneni udarac. Razvan Marin je sigurno izveo penal, zakucavši loptu pod gredu.

Prijateljsko drugo poluvrijeme

U 60. minuti Rumunji su dvaput opasno zaprijetili - prvo je Dubravka obranio udarac Razvana Marina, a u nastavku akcije Denis Dragus puca iznad grede. David Strelec je u 64. minuti bio vrlo blizu da zabije, ali njegov udarac je vratar Florin Nita obranio krajnim naporom i to nogom, da bi minutu kasnije Lukas Haraslin tukao tik pored vratnice.

Utakmica je nakon toga ušla u mirniju fazu, fazu čekanja i na rezultat iz druge utakmice, pa su nakraju jedini gubitnici iz ove skupine ispali Ukrajinci.

Ukrajina - Belgija Ukrajina eliminacijom s Eura ispisala povijest nakon remija s Belgijom divider

Napad na policiju u Munchenu Srpski političar uhićen u napadu na policiju na Euru u Njemačkoj divider

Ronaldo i Kvaratshkelija u krugu Nevjerojatna priča: Klinci s ove fotografije mogli bi zaigrati protiv Ronalda u zadnjem kolu skupine na Euru divider

 
 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪