Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljiva polufinala

Arsenal okrenuo Valenciju, Eintracht i Chelsea remizirali: Sve je otvoreno uoči uzvrata

Arsenal je osigurao prednost uoči uzvrata, dok su Eintracht i Chelsea remizirali.

Galerija Luka Jović (Foto: AFP) Mouctar Diakhaby (Foto: AFP)

U prvoj polufinalnoj utakmici Europske nogometne lige Eintracht iz Frankfurta je na svom terenu odigrao 1:1 (1:1) protiv Chelseaja, dok je Arsenal u Londonu svladao Valenciju s 3:1 (2:1).

U Frankfurtu je Eintracht poveo u 23. minuti golom Jovića koji je odlično pucao glavom sa 15-ak metara nakon ubacivanja Kostića. Na konačnih 1:1 poravnao je Pedro pred sam odlazak na odmor u 45. minuti, a asistirao mu je Loftus-Cheek.

Nastavak je bolje otvorio Chelsea, ali u završnici utakmice bolja momčad bio je Eintracht. Obje momčadi propustile su nekoliko prilika za pobjedu.

Ante Rebić nije imao pravo nastupa za Eintracht zbog žutih kartona, dok je Mateo Kovačić igrao za Chelsea od 82. minute.

Arsenal ekspresno odgovorio na rano vodstvo Valencije

U Londonu je povela Valencia golom Diakhabiyja u 11. minuti koji je s jednog metra glavom poslao loptu u mrežu iz gužve koja se stvorila nakon kornera.

Međutim, već do odmora Arsenal je preokrenuo s dva gola Lacazettea koji su bili posljedica pogrešaka gostujuće obrane.

U 18. minuti upravo je Lacazette započeo akciju uposlivši Aubameyanga koji je izigrao čitavu obranu Valencije i vratio nečuvanom Lacazetteu, koji je sa 16 metara pogodio prazan gol. U 25. minuti vratar Neto vrlo slabo reagirao na udarac glavom Lacazettea i lopta mu je pobjegla preko gol-linije.

Konačnih 3:1 postavio je Aubameyang u 90. minuti iz neposredne blizine nakon lijepog ubacivanja Kolašinca, koji je asistirao i Lacazetteu za drugi pogodak.

Uzvratne utakmice igrat će se za tjedan dana u Londonu, odnosno Valenciji, a pobjednici će se susresti u finalu 29. svibnja u Bakuu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider