Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek u krizi

Lokomotiva rano povela, Osijek se spasio u završnici utakmice: Tuci i Fiolić za remi na Opus Areni

Osijek i Lokomotiva odigrali su 1:1 na Opus Areni u 15. kolu SuperSport HNL-a...

Galerija Moreno Živković i Ramon Mierez Osijek - Lokomotiva Zoran Zekić +1 Silvijo Čabraja

Na osječkoj Opus Areni u subotu nije bilo pobjednika, utakmica 15. kola HNL-a između nogometaša Osijeka i Lokomotive okončana je remijem 1-1 (0-1). 

Lokomotiva je povela ranim pogotkom Indrita Tucija u 11. minuti, a Osijek je izjednačio tek u 87. minuti. Gostujuću mrežu pogodio je Ivan Fiolić. Obje su momčadi ostale na dosadašnjim pozicijama, Osijek je peti na ljestvici, a Lokomotiva sedma.

Od samog početka gosti su djelovali vrlo opasno kada bi krenuli prema suparničkim vratima, a ujedno Lokomotivi nije dugo trebalo za pogodak. Dogodio se u 11. minuti i bila je to vrlo lijepa akcija koju je započeo Mudražija, nastavio Goričan lucidnim driblingom, dok je sve zaključio pogotkom Tuci.

Sve do kraja prvog poluvremena Osijek je držao loptu u nogama, ali se strahovito mučio kako bi došao do suparničkog šesnaesterca. Sve do odmora ni jednu suvisliju akciju nije kreirao domaći sastav i Lokomotiva je vrlo lako branila minimalno vodstvo.

Konkretnije šanse i dalje su imali gosti koji su mogli biti još opasniji da su odlučnije pokušavali napasti Osječane.

Odmah na startu drugog dijela, u 46. minuti, moglo je biti 2-0 za goste, ali je s vratarske linije loptu izbacio Omerović koji je već u sljedećem napadu bio u središtu pozornosti kod prve prave domaće šanse. No, njegov je udarac odsjeo na okviru gostujućih vrata.

Na početku drugog poluvremena su frcale šanse s obje strane pa je tako potom za Lokomotivu priliku propustio Smakaj, a za Osijek Jugović. Do kraja dvoboja nasrnuo je Osijek i tražio izjednačenje ili potpuni preokret. U 73. minuti Pušić je dobro pucao, ali je još bolje reagirao gostujući vratar Čavlina i ponovno spriječio izjednačenje.

Osijek je do boda ipak stigao u samoj završnici i pritom je domaćinu pomogla loša reakcija gostujuće obrane. Sve je u 87. minuti iskoristio Fiolić i postavio konačnih 1-1.

Ranije su u subotu uvjerljivu pobjedu u derbiju začelja ostvarili nogometaši Istre 1961, pulska momčad je s 4-0 (3-0) pobijedila u Zagrebu Rudeš. Utakmica je odlučena već nakon prvog poluvremena kada je Istra 1961 imala prednost od tri pogotka. Prvi gol dao je Antonio Maurić u 14. minuti, dok je potom dva puta strijelac bio Ante Erceg, u 26. minuti te iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi. U nastavku je Matej Vuk povećao na 4-0 u 57. minuti.

Istra 1961 sada ima 14 bodova kao i Slaven Belupo, a te su dvije momčadi odmaknule Rudešu na čak 11 bodova prednosti. Posljednji Rudeš je i dalje bez pobjede, a skupio je već 12 poraza.

U nedjelju od 16.30 sati na Poljudu igraju Hajduk i Varaždin, dok je na samom kraju kola na rasporedu derbi na Rujevici, u 19 sati se sastaju Rijeka i Dinamo.

HNL, 15. kolo:

Osijek - Lokomotiva 1-1 (Fiolić 87 / Tuci 11)

Rudeš - Istra 1961 0-4 (Maurić 14, Erceg 26, 45+3-11m, Vuk 57)

Petak:

Slaven Belupo - Gorica 0-0

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider