Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek propustio velike prilike

Gavranović i Olmo riješili magloviti derbi: Dinamo ima veliku prednost

Dinamo je slavio u teškim uvjetima na Gradskom vrtu.

Dinamo je u derbiju 13. kola HNL-a s 2:0 pobijedio Osijek na Gradskom vrtu. Strijelci su bili Mario Gavranović u 64. minuti i Dani Olmo u sudačkoj nadoknadi.

Veći dio utakmice vidljivost je bila slaba zbog guste magle, a u takvim uvjetima bolje se snašao zagrebački sastav.

Osijek propustio dobre prilike za vodstvo

U prvom poluvremenu, u kojem je vidljivost još uglavnom bila dobra, bolji je bio Osijek. Prvu veliku priliku imali su u 18. minuti. Nakon sjajne kombinacije pucao je glavom Lončar, ali udarac koji bi vjerojatno završio u mreži blokirao je njegov suigrač Marić.

Osijek je nastavio dominirati i opet zaprijetio u 23. minuti. Boban je nakon kornera glavom spustio loptu za Škorića, ali kapetan Osijeka s nekoliko metara nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom.

Period dominacije okončao je novom prilikom Marić. On je pobjegao obrani i zaobišao Livakovića, ali otišao je previše u stranu, a iz te pozicije je uspio samo pogoditi vanjsku mrežu Dinamova gola.

Dvije grede u završnici utakmice

Drugo poluvrijeme krenulo je puno skromnije, sve do gola Gavranovića u 64. minuti. Gojak je dobro pucao malo izvan šesnaesterca, Malenica je obranio, ali Gavranović je bio na odbijancu, a tu vratar Osijeka nije imao šanse.

Osijek je imao veliku priliku za izjednačenje u 88. minuti kada je udarac Lončara odsjeo na gredi. U 91. minuti gredu je pogodio i Dinamo: Olmo je krasnim udarcem prebacio Malenicu, ali pogodio je okvir gola.

Ipak, mladi Španjolac iskupio se tri minute kasnije kada je pobjegao obrani Osijeka i matirao Malenicu za konačnih 2:0.

Dinamo sada na vrhu ima 33 boda, pet više od Lokomotive i devet više od Osijeka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider